Rețete pentru Valentine's Day / Dragobete și 1 Martie

Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii

Pentru zilele în care sărbătorim iubirea, respectiv Valentine’s Day, Dragobete și 1 Martie, puteți prepara și acești biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii. Sunt delicioși, sunt frumoși și sunt în temă cu specificul respectivelor zile.

Nu se prepară nici greu, doar necesită puțin timp pentru modelarea aluatului și decorarea biscuiților, după coacere. Biscuiții pot fi ambalați frumos în cutii de cadouri și dăruiți celor dragi în semn de iubire.

O altă rețetă de biscuiți de pe blog, demnă de aceleași sărbători este cea de biscuiți cu cireșe confiate. Au culorile specifice zilelor respective și vor cuceri negreșit pe cei care se vor răsfăța cu ei.

Și tot din aceeași categorie, vor fi o adevărată încântare și acești biscuiți red velvet crinkle. Se prepară ușor și rapid, au un gust delicios și un aspect foarte frumos, în culorile iubirii.

Mai puteți prepara și rețeta acestor biscuiți simpli în formă de inimioară, cu dulceață de zmeură.

Cum se prepară rețeta de biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii

 

Pentru rețeta biscuiților de azi, pregătim un aluat fraged, clasic, cu unt, ouă și făină. Punem aromele preferate și decupăm aluatul în formă de inimioare. După coacere, preparăm o glazură Royal Icing din albușuri cu zahăr și lămâie, precum la rețetele de turtă dulce.

Apelăm apoi la decorurile din zahăr colorate în roșu, sub formă de inimioare. Le găsim în magazinele alimentare la rafturile cu ingrediente pentru prăjituri.

Și dacă mai doriți astfel de rețete cu care să-i surprindeți plăcut pe cei dragi, găsiți o colecție de rețete pe blog în secțiunea ” Rețete pentru Valentine’s Day / Dragobete și 1 Martie”.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii.

Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii

Gătește Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii

Timp de preparare

15 min

Nivel

mediu

Porții

45-50

Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii

Ingrediente

 • Pentru aluat fraged de biscuiți:
 • 1 ou
 • 250 gr unt cu peste 80% grăsime
 • 125 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
 • un praf sare
 • 400-450 gr făină
 • Pentru glazură:
 • 2 albușuri
 • 200 gr zahăr pudră
 • sucul de la o lămâie
 • inimioare roșii din zahăr

Mod de preparare

Pentru prepararea aluatului fraged de biscuiți, cernem 400 de grame de făină și adăugăm un praf de sare și zahărul pudră. Amestecăm bine ingredientele. 50 de grame de făină le păstrăm pentru la final când vom prelucra aluatul. Facem o adâncitură la mijlocul făinii și punem acolo untul rece, tăiat în cuburi. Punem și oul tot acolo.

Amestecăm toate aceste ingrediente, rapid, cu vârfurile degetelor. Putem folosi și mixerul cu brațele pentru aluaturi, dar cu mare atenție să nu dăm timp să se topească untul.

Acoperim aluatul cu folie de prospețime și îl punem la rece pentru 35-40 de minute.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornim cuptorul la 180 de grade. Pe masa presărată cu făină întindem aluatul pentru biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii. Îl întindem în foi de maxim 5 mm grosime, cu ajutorul sucitorului de aluaturi.

Cu formele speciale de inimioare decupăm biscuiții.

Îi așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la mici distanțe unii față de ceilalți. Îi coacem la 180 de grade pentru 15 minute.

Pentru glazura Icing, amestecăm albușurile cu zahărul adăugat treptat și adăugăm sucul de lămâie. Decorăm biscuiți cu glazură și aplicăm peste aceasta inimioarele roșii.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!