BLAT DE TORT CU CACAO SI AMIDON

blat de tort cu cacao si amidon

Blat de tort cu cacao si amidon, reteta simpla, explicata pas cu pas. Blat de tort dens, fin si pufos, foarte usor de preprat, fara praf de copt.

Imi plac blaturile dense si pufoase, asa cum este acest blat de tort cu cacao si amidon. Il folosesc destul de des la torturi, se insiropeaza perfect si isi pastreaza foarte bine forma. Nu mai spun ca este foarte gustos, se prepara foarte usor si nu se lasa dupa racire.

 

Ingrediente

  • pentru o forma de 26 cm diametru
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 g amidon de porumb
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
  • aroma la alegere

Mod de preparare blat de tort cu cacao si amidon

Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma densa. Apoi adaugati si zaharul, putin cate putin mixand continuu.

Bezeaua obtinuta trebuie sa fie densa si lucioasa.

Incorporati apoi galbenusurile amestecate inainte cu aroma pe care ati ales-o si amestecati delicat cu o spatula, de sus in jos.

La final inglobati si faina cernuta, amestecata cu cacaoa si amidonul.

blat de tort cu cacao si amidon

Acoperiti o forma de tort (cu diametrul de 26 cm) cu hartie de copt si transferati compozitia obtinuta. Coaceti blatul 30-35 de minute la 170°C, pana trece testul scobitorii.

*Daca vreti un blat de tort cu cacao si amidon mai inalt, il puteti coace intr-o forma de 24 cm.

Dupa ce s-a copt, scoateti-l pe un gratar si lasati-l sa se raceasca complet.

blat de tort cu cacao si amidon

Apoi il puteti taia in trei blatulete.

*Facut cu o zi inainte de a asambla tortul, se va taia mult mai bine.

blat de tort cu cacao si amidon

Folositi-l cu incredere la tortul vostru preferat. Pofta buna!

blat de tort cu cacao si amidon

Alte retete asemanatoare >>>

blat de tort cu cacao si alune

blat umed pentru tort

 

 

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Politica de confidențialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?