Aluaturi dulci
Branzoaice trandafir
In week-end am avut pofta de bibilit aluaturi si am refacut aceste branzoaice trandafir .
Mi-era dor de gustul lor minunat, de pufosenia aluatului si cremozitatea umpluturii.
Iar la final, ploaia de zahar pudra cu vanilie le-a aromat si mai mult ,incat nu m-am putut opri doar la o bucata .
Ingrediente:
- Aluat
- 500-550 g faina
- 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata )
- un varf de lingurita de sare
- 80 g zahar
- doua oua
- 60 g unt
- 180 ml lapte
- 1/2 lingurita coaja de lamaie si portocala (sau pudra de coaja de portocala )
- Umplutura
- 450 g ricotta (urda sau branza dulce de vaci )
- 130 g zahar
- doua oua mici
- un praf de sare
- o esenta de vanilie
- un ou pentru uns si zahar pudra vanilat pentru decor
Mod de preparare pentru reteta de branzoaice trandafir:
Cum coacem branzoaicele
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII