Aluaturi dulci

Briosa floare cu nutella

De cand s-a mai racorit, am inceput sa aprind mai des cuptorul si zilele astea am refacut faimoasa briosa floare cu nutella.

Are un aspect frumos ,este delicioasa si deloc greu de preparat .

Am mai facut-o si cu magiun de prune amestecat cu nuca macinata sau cu unt,zahar si scortisoara sau cacao. Este gustoasa in orice varianta .

Daca nu ati incercat-o pana acum ,v-o recomand ,aluatul este grozav si,orice umplutura ati alege ,va fi la fel de buna .

 

Ingrediente:

 

  • 500-520 g faina
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata )
  • 180 ml lapte
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 40 g unt
  • 6 linguri de nutella
  • 2-3 linguri de lapte pentru uns
  • 1 lingurita zahar vanilat

 

Mod de preparare pentru reteta briosa floare cu nutella:

 

Cernem faina intr-un bol (doar 500 g ). Facem o gropita in mijlocul ei si punem drojdia amestecata cu un pic de zahar si cateva linguri de lapte .

Acopperim cu un strat fin de faina si lasam 5-7 minute sa se activeze drojdia .Intre timp amestecam ouale batute usor cu zaharul tos si cel vanilat. Adaugam laptele caldut, untul topit si racit .

Turnam compozitia in bol peste faina si framantam pana obtinem un aluat fin,care se dezlipeste de pe maini .Daca aluatul este moale ,mai adaugati si cele 20 de g de faina ramase. Trebuie sa aiba o consistenta potrivita .

Acoperim bolul si lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul .

 

Apoi punem aluatul pe blatul de lucru si-l impartim in 4 bucati pentru ca vom face 4 foi .

Din fiecare bucata facem cate un disc de 30-33 cm diametru .Eu am copt-o in tava de la aragaz care este patrata ,35×35 cm .

Ungem fiecare foaie cu cate doua linguri de nutella,le suprapunem iar ultima va ramane neunsa.

Impartim briosa in 4 parti egale avand ggija sa nu ajungem pana in centru,apoi fiecare parte in alte 4 ,asa obtinem 16 fasii .Rasucim cate doua felii alaturate de doua ori ,spre exterior si le unim capetele .Procedam asa cu celelalte pana am obtinut o floare .

 

 

O lasam la crescut inca vreo 30 de minute ,apoi,inainte de a o pune la cuptor ungeti suprafata cu lapte .

briosa floare cu nutella.jpg2

 

Coaceti briosa 35-40 de minute la 180 °C pana se rumeneste frumos deasupra.

Spor la treaba si pofta buna !

briosa floare cu nutella

 

 

briosa floare cu nutella

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.