Paste / Orez
Cannelloni cu ricotta si zucchine
Cannelloni cu ricotta si zucchine sunt perfecti pentru un pranz sau o cina lejera deoarece am ales ingrediente destul de simple si la indemana oricui pentru umplutura. Desigur aceasta poate varia in functie de gusturile si preferintele voastre, puteti opta pentru carne tocata, spanac, prosciutto ori ciuperci ….
Ingrediente pentru reteta cannelloni cu ricotta si zucchine:
- 250 g foi de lasagne
- 400 g ricotta
- 100 g parmezan ras
- 2 oua
- 2 zucchine (400 g)
- nucsoara, sare, piper
- 50 g unt
- 3-4 linguri de ulei de masline
- 4 rosii
- origano
Mod de preparare:
Foile de lasagne le fierbem in apa cu sare si cateva picaturi de ulei aproximativ patru minute apoi le punem la scurs pe un prosop de bucatarie.
Zucchinele le tocam cubulete mici si le calim in uleiul de masline pana se inmoaie.
Ricotta o amestecam cu ouale, 70 g de parmezan, sare, piper si nucsoara apoi incorporam zucchinele reci.
Taiem pe jumatate foile de lasagne, punem o lingura din compozitia facuta anterior si formam cannelloni pe care ii asezam intr-o tava unsa cu jumatate din unt. Deasupra lor distribuim untul ramas, rosiile pasate in blender, restul de parmezan si origano.
Coacem 25-30 de minute la foc mediu. Au iesit deliciosi!
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII