Gătește Cartofi țărănești cu cârnați afumați
Timp de preparare
40 min
Ingrediente
- 1,5 kg cartofi albi
- 3 cepe medii
- 3 căței de usturoi
- 300 gr gogoșari în sos de roșii
- 200 gr suc de roșii
- sare și piper, după gust
- 2 foi de dafin
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță boia de ardei, afumată
- 750 gr cârnați afumați
- ulei de floarea soarelui
- 1/2 legătură de mărar
- 1/2 legătură de pătrunjel
- câteva frunze de busuioc
Mod de preparare
Cum preparăm Rețeta Cartofi țărănești cu cârnați afumați?
Mai întâi spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, necurățați de coajă, în apă cât să fie bine acoperiți.
Între timp, tăiem cârnații în bucăți mai mici și îi prăjim în ulei, apoi îi scurgem.
Curățăm și tocăm ceapa julien și o punem la călit în 2 linguri din uleiul în care am prăjit cârnații.
Adăugăm și 2 căței de usturoi, tocați rondele și mai picurăm din când în când apă fierbinte, pentru a nu prinde ceapa acel gust intens de prăjeală.
Când ceapa este bine pătrunsă, adăugăm gogoșarii fâșii împreună cu sosul de roșii.
Când cartofii sunt bine fierți, îi scurgem de apa fierbinte, îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm. Îi tăiem în bucăți mari și îi adăugăm peste sosul de ceapă de pe foc. Adăugăm și condimentele și amestecăm bine totul pentru câteva minute, pe foc. Dacă este cazul, se mai adaugă și o ceașcă de apă fierbinte.
Tăiem cârnații în rondele mai grosiere și îi amestecăm printre cartofi. Mai lăsăm delicioșii Cartofi țărănești cu cârnați afumați 7-8 minute pe foc pentru a se întrepătrunde gusturile, timp în care mai adăugăm un cățel de usturoi răzuit, câteva frunze de busuioc tocate și mărarul tocat.
După stingerea focului, adăugăm și pătrunjelul tocat.
Noi adorăm această mâncare de cartofi, țărănească, sper să vă placă și vouă rețeta!
COMENTARII