Conserve
SUC DE ROSII PENTRU IARNA
Suc de rosii pentru iarna, una dintre cele mai simple si usor de preparat conserve,nelipsita din camara mea. Este o reteta fara conservanti,ca dealtfel toate conservele pe care le fac si iarna da un gust si-o culoare grozava multor mancaruri.
Pentru a obtine un suc de rosii delicios,alegeti rosii bine coapte,carnoase si daca va place,aromati-l cu telina ,cimbru sau busuioc.Eu prefer rosiile prunisoare,au mai putine seminte si nu sunt foarte zemoase.
Ingrediente
- 3 kg rosii
- 1 lingurita de sare grunjoasa
- 1 lingurita rasa de zahar
Mod de preparare suc de rosii
Spalati rosiile si dati-le prin masina de rosii,prin blender,masina de tocat carne sau ce aveti la indemana.Este important sa obtinem sucul fara seminte si coaja,asadar treceti-le prin sita.Eu folosesc cu succes storcatorul de fructe,obtin rapid sucul fara coaja si seminte. 🙂
Din 3 kilograme de rosii ,am obtinut 2,7 l de suc fara seminte si coaja pe care l-am pus la fiert intr-o oala de inox cu fundul dublu.
Am fiert in jur de o ora si 20 de minute,pana a scazut aproape de jumatate.
Cand a avut consistenta dorita,am adaugat lingurita de sare si cea rasa de zahar.
Intre timp am spalat si sterilizat sticlele.apoi, cand sucul a fost gata,l-am pus fierbinte,am infiletat capacele si le-am bagat repejor sub o patura groasa,unde au stat pana s-au racit complet.
Am obtinut 1,4 l suc de rosii pentru iarna.
Apoi l-am etichetat si l-am asezat in camara.Spor la treaba !
COMENTARII