Gătește Chec aperitiv cu spanac și morcovi
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
12
Ingrediente
- 3 ouă
- 30 ml ulei
- 100 gr smântână
- 100 gr făină
- 150 gr spanac
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/2 linguriță de sare
- 1 praf de piper
Mod de preparare
Începem cu pregătirea ingredientelor. Curățăm ceapa și o tocăm mărunt, curățăm morcovii și îi dăm pe răzătoare. Spălăm spanacul îl scurgem bine și îl tocăm franjuri.
Punem uleiul la încins și adăugăm ceapa cu morcovii. Le amestecăm bine pentru a se căli ușor, apoi adăugăm spanacul. Îl mai amestecăm și pe acesta puțin cu ceapa și morcovii și lăsăm ingredientele la răcit.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Spargem ouăle într-un bol și adăugăm sare și piper peste ele. Le amestecăm bine cu telul sau cu un mixer până când devin spumoase. Apoi adăugăm smântâna și omogenizăm bine compoziția. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și încorporăm în aluat, ingredientele din tigaie.
Tapetăm cu hârtie de copt o formă de chec, clasică și punem compoziția pentru chec aperitiv cu spanac și morcovi în ea.
Coacem checul la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute, sau până când se rumenește la suprafață.
Îl lăsăm să se răcească bine înainte de a-l porționa.
Este delicios servit la mic dejun, sau ca gustare în pauza de masă de la serviciu!
COMENTARII