Deserturi de post

Chec cu morcovi și mere

Checul este unul dintre deserturile noastre preferate, indiferent dacă este preparat în varianta clasică sau de post. Azi avem pentru voi o rețetă de chec cu morcovi și mere, în varianta de post. Este foarte gustos și foarte aromat, dar și frumos colorat.

Pentru cine nu a încercat încă o rețetă de chec, găsiți pe blog o rețetă de chec simplu si economic. Este una dintre rețetele pentru începători, însă odată preparată, se va cere repetată. Checul iese pufos și gustos și se prepară foarte simplu din doar două ouă plus ingredientele aferente.

Iar dacă doriți un chec mai complex ca mod de preparare și mai spectaculos ca aspect, vă recomand rețeta de chec în trei culori. Este un chec pufos și delicios, iar pentru culori se folosește cacao și turmeric.

Din categoria checurilor de post vă recomandăm rețeta de chec de post cu dovleac copt. Pe lângă gust și aromă deosebită, dovleacul oferă și textură, dar și culoare plăcută checului.

Cum se prepară rețeta de chec cu morcovi și mere

 

Pentru checul de față avem de curățat merele și morcovii și de dat pe răzătoare. Mai tocăm miezul de nucă grosier pentru un gust crocant și aspect deosebit. Apoi amestecăm aceste ingrediente cu suc de portocală, ulei și apă minerală. Adăugăm făină atât cât să iasă un aluat potrivit pentru un chec și îl coacem. Nu este greu de preparat, doar trebuie să știm să potrivim textura pentru reușita checului.

Astfel de rețete de chec mai găsiți pe blog în diferite combinații. Le descoperiți tastând cuvântul ”chec” în caseta de căutare.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chec cu morcovi și mere.

Două checuri cu morcovi și mere, dar și cu miez de nucă, unul secționat

Gătește Chec cu morcovi și mere

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

24

Chec cu morcovi și mere porționat și decorat cu zahăr pudră

Ingrediente

  • Pentru două tăvi clasice:
  • 250 gr de morcovi răzuiți
  • 250 gr mere răzuite
  • 100 gr de nuci tocate
  • 200 gr de  zahăr
  • 200 ml de ulei
  • 100 ml de suc de portocale, proaspăt stors
  • 100 ml de apă minerală
  • 450 gr de făină
  • 7 gr de praf de copt
  • un praf de sare
  •  1/2 linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • coaja de la o portocală
  • ulei și făină pentru tăvi

Mod de preparare

Începem cu pregătirea merelor, morcovilor și nucilor și pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Curățăm morcovii  si merele și le dăm pe răzătoarea mică. Punem într-un bol zahărul cu uleiul și un praf de sare. Le amestecăm bine cu mixerul sau cu un tel, până când nu se mai simt cristalele de zahăr. Adăugăm sucul de portocale și apa minerală.

Adăugăm morcovii și merele răzuite, și omogenizăm bine compoziția.

Amestecăm făina cu praful de copt și bicarbonatul apoi le încorporăm în compoziția de morcovi cu mere. La final adăugăm și nucile tocate grosier și coaja de portocală răzuită.

Turnăm aluatul pentru chec cu morcovi și mere în două tăvi clasice de chec, unse cu ulei si tapetate cu făină.

Le punem în cuptor și in cuptor, la 180 de grade Celsius și le coacem pentru 40-50 de minute. Lăsăm checurile să se răcească bine în tăvi, apoi pe scoatem pe un platou. Le putem servi simple sau decorate cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Sunt delicioase, au textura ușor umedă și densă și au o explozie de arome deosebite.