Gătește Chec cu morcovi și mere
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- Pentru două tăvi clasice:
- 250 gr de morcovi răzuiți
- 250 gr mere răzuite
- 100 gr de nuci tocate
- 200 gr de zahăr
- 200 ml de ulei
- 100 ml de suc de portocale, proaspăt stors
- 100 ml de apă minerală
- 450 gr de făină
- 7 gr de praf de copt
- un praf de sare
- 1/2 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de scorțișoară
- coaja de la o portocală
- ulei și făină pentru tăvi
Mod de preparare
Începem cu pregătirea merelor, morcovilor și nucilor și pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Curățăm morcovii si merele și le dăm pe răzătoarea mică. Punem într-un bol zahărul cu uleiul și un praf de sare. Le amestecăm bine cu mixerul sau cu un tel, până când nu se mai simt cristalele de zahăr. Adăugăm sucul de portocale și apa minerală.
Adăugăm morcovii și merele răzuite, și omogenizăm bine compoziția.
Amestecăm făina cu praful de copt și bicarbonatul apoi le încorporăm în compoziția de morcovi cu mere. La final adăugăm și nucile tocate grosier și coaja de portocală răzuită.
Turnăm aluatul pentru chec cu morcovi și mere în două tăvi clasice de chec, unse cu ulei si tapetate cu făină.
Le punem în cuptor și in cuptor, la 180 de grade Celsius și le coacem pentru 40-50 de minute. Lăsăm checurile să se răcească bine în tăvi, apoi pe scoatem pe un platou. Le putem servi simple sau decorate cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Sunt delicioase, au textura ușor umedă și densă și au o explozie de arome deosebite.
COMENTARII