Gătește Chec cu rahat și nucă de cocos
Ingrediente
- Pentru 2 checuri în tăvi de: 30/11/6 cm:
- 8 ouă mari
- 250 gr zahăr
- 300 gr făină
- 20 gr cacao
- 100 gr nucă de cocos
- 100 ml ulei
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 7 gr praf de copt
- 300 gr rahat de fructe și cacao
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
Mod de preparare
Aducem toate ingredientele pe masa de lucru și pornim cuptorul la 180 de grade.
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Presărăm puțină sare și peste albușuri, dar și peste gălbenușuri. Apoi amestecăm bine gălbenușurile pentru a li se intensifica culoarea și adăugăm uleiul.
Batem albușurile cu mixerul până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul și le mixăm energic până obținem o bezea foarte fermă. Dacă întoarcem vasul invers, bezeaua va rămâne fixată pe pereții bolului.
Încorporăm amestecul de gălbenușuri cu ulei amestecând ușor cu o spatulă. Nu mai folosim mixerul, pentru a obține o compoziție aerată.
Apoi încorporăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt. Păstrăm cam 30 de grame de făină pe care o amestecăm cu cacaua și le cernem împreună.
Împărțim aluatul de chec în două părți aproximativ egale. Într-o parte adăugăm amestecul de cacao cu făină, iar în cealaltă nuca de cocos.
Tapetăm tăvile cu hârtie de copt și punem într-o tavă jumătate din compoziția cu cacao, iar în cealaltă jumătate din compoziția cu cocos. presărăm în ambele tăvi bucățele de rahat. Apoi vom adăuga invers din compozițiile de chec și iar bucățele de rahat. Am păstrat puțină compoziție cu cacao pentru a nivela cu ea fiecare chec. Compoziția cu nucă de cocos fiind mai densă, nu s-a putut întinde chiar uniform.
Coacem cele două checuri pentru 40 de minute la 180 de grade, dar pentru siguranța coacerii, facem și testul scobitorii.
Lăsăm checurile să se răcească mai întâi în tăvi, apoi le transferăm pe un platou, le decorăm cu zahăr pudră și le porționăm.
Este foarte gustos un astfel de chec cu rahat și nucă de cocos, are o textură mai densă și este frumos colorat.
Să vă fie de folos
COMENTARII