Dulciuri

Chec cu rahat și nucă de cocos

Pentru desertul de weekend, sau, de ce nu, desertul de zi cu zi, merită din plin preparat un astfel de chec cu rahat și nucă de cocos.

Este delicios, este aspectuos și foarte consistent de la așa combinație de ingrediente. Aromele le alege fiecare după preferințe, însă aroma cocosului este suficientă.

Cele mai la îndemână rețete de desert sunt rețetele de chec, simple sau cu diverse umpluturi.

Găsiți pe blog cea mai simplă rețetă de chec cu doar două ouă, foarte apreciată de cei care au încercat-o.

Dar găsiți și rețete mai complexe, cum este rețeta de chec în trei culori.

Pornind de la rețeta clasică de chec, putem da frâu liber imaginației pentru a o reinterpreta după propriile gusturi. Putem adăuga fructe uscate, putem adăuga cacao, ciocolată, nuci, alune, etc. Dar putem adăuga și fructe proaspete, ca în rețeta de chec umed cu iaurt și căpșuni.

Toate vor ieși delicioase, dar și aspectuoase.

Citește și: Parfait de cocos cu zmeură și nuci caramelizate

Rețetă de chec cu rahat și nucă de cocos

Pentru rețeta de față am folosit ca ingrediente complementare nuca de cocos, cacaua și rahatul de fructe și de cacao. A rezultat o nebunie de chec cu o combinație perfectă de gusturi și culori. Culoarea galbenă se datorează ouălor de la găini crescute natural, la curte.

Dar găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete de chec, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rugăm insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Chec cu rahat și nucă de cocos

Gătește Chec cu rahat și nucă de cocos

Chec cu rahat și nucă de cocos

Ingrediente

 • Pentru 2 checuri în tăvi de: 30/11/6 cm:
 • 8 ouă mari
 • 250 gr zahăr
 • 300 gr făină
 • 20 gr cacao
 • 100 gr nucă de cocos
 • 100 ml ulei
 • 1 vârf de linguriță cu sare
 • 7 gr praf de copt
 • 300 gr rahat de fructe și cacao
 • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor

Mod de preparare

Aducem toate ingredientele pe masa de lucru și pornim cuptorul la 180 de grade.

Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Presărăm puțină sare și peste albușuri, dar și peste gălbenușuri. Apoi amestecăm bine gălbenușurile pentru a li se intensifica culoarea și adăugăm uleiul.

Batem albușurile cu mixerul până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul și le mixăm energic până obținem o bezea foarte fermă. Dacă întoarcem vasul invers, bezeaua va rămâne fixată pe pereții bolului.

Încorporăm amestecul de gălbenușuri cu ulei amestecând ușor cu o spatulă. Nu mai folosim mixerul, pentru a obține o compoziție aerată.

Apoi încorporăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt. Păstrăm cam 30 de grame de făină pe care o amestecăm cu cacaua și le cernem împreună.

Împărțim aluatul de chec în două părți aproximativ egale. Într-o parte adăugăm amestecul de cacao cu făină, iar în cealaltă nuca de cocos.

Tapetăm tăvile cu hârtie de copt și punem într-o tavă jumătate din compoziția cu cacao, iar în cealaltă jumătate din compoziția cu cocos.  presărăm în ambele tăvi bucățele de rahat. Apoi vom adăuga invers din compozițiile de chec și iar bucățele de rahat. Am păstrat  puțină compoziție cu cacao pentru a nivela cu ea fiecare chec. Compoziția cu nucă de cocos fiind mai densă, nu s-a putut întinde chiar uniform.

Coacem cele două checuri pentru 40 de minute la 180 de grade, dar pentru siguranța coacerii, facem și testul scobitorii.

Lăsăm checurile să se răcească mai întâi în tăvi, apoi le transferăm pe un platou, le decorăm cu zahăr pudră și le porționăm.

Este foarte gustos un astfel de chec cu rahat și nucă de cocos, are o textură mai densă și este frumos colorat.

Să vă fie de folos