Gătește Chec de post cu suc de portocale
Timp de preparare
50 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- 350 gr făină
- 50 gr amidon
- 200 gr zahăr
- 20 gr zahăr vanilinat
- 10 gr praf de copt
- 5 gr bicarbonat de sodiu
- 1 lingură suc de lămâie
- 300 ml suc proaspăt de portocale
- coaja de la o portocală răzuită fin
- 150 ml ulei
- 200 gr ciocolată de post
- 1 vârf de linguriță cu sare.
Mod de preparare
Începem prin a porni cuptorul la 175 de grade Celsius și a aduce pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare.
Pentru a prepara compoziția de chec, mai întâi amestecăm făina cu praful de copt. Trecem amestecul prin sită într-un bol încăpător. Adăugăm amidonul și sarea și amestecăm bine ingredientele.
În alt bol adăugăm zahărul și coaja de portocală răzuită fin. Amestecăm energic aceste două ingrediente pentru a se sfărâma coaja de portocală și a colora zahărul. Apoi adăugăm sucul de portocale, uleiul și zahărul vanilinat. Amestecăm cu telul sau cu mixerul până când zahărul este complet dizolvat și obținem un sirop mai consistent.
Cantitatea de zahăr o adaptăm în funcție de cât de dulci sunt portocalele, dar și cât de dulci ne plac deserturile.
Dizolvăm bicarbonatul de sodiu în sucul de lămâie și îl amestecăm cu siropul de portocale. Apoi turnăm treptat acest sirop în bolul cu ingredientele solide, în timp ce amestecăm intens pentru omogenizarea compoziției.
Ungem o tavă cu ulei și presărăm făină peste ea. Adăugăm jumătate din compoziția de chec în ea, apoi o acoperim cu un strat de ciocolată răzuită. Mai adăugăm o parte din compoziția de chec, iar ciocolată răzuită și ultima parte de compoziție.
Punem tava în cuptor și coacem deliciosul chec de post cu suc de portocale pentru 45-50 de minute, la 175 de grade Celsius.
După coacere, îl scoatem din tavă și îl lăsăm să se răcească bine, pentru a-l putea porționa frumos.
Este absolut delicios și aspectuos.
Spor și poftă bună!
COMENTARII