Deserturi de post

Chec cu ovăz și cocos, de post

Pentru momentele dulci din zilele de post, puteți încerca rețeta de chec cu ovăz și cocos. Vă veți răsfăța alături de cei dragi cu un desert delicios, aromat și ușor de preparat.

Rețetele de chec sunt printre cele mai des preparate rețete de desert pentru că sunt foarte versatile. Pornind de la rețeta clasică, cea pe care o știm de la bunica sau o avem în caietul îngălbenit de vreme, o putem adapta după propriile gusturi. Putem adăuga diferite fructe proaspete sau uscate, nuci, alune sau migdale pentru gusturi deosebite. Putem înlocui o parte din făină cu alte ingrediente precum pudra de cacao, de scorțișoară, amidon, sau, ca în cazul de față, fulgi de ovăz.

Mai găsiți pe blog o rețetă de chec cu fulgi de ovăz și afine. Este un chec cu textură ușor umedă, cu multe afine și glazură de ciocolată albă. Nu este de post, dar merită trecută rețeta pe lista de preparare.

Iar pentru deliciul zilelor de post, mai puteți să încercați rețeta de biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Biscuiții sunt absolut delicioși, fără adaos de zahăr și pot fi savurați chiar și de cei mici.

Ce ingrediente conține rețeta de chec cu ovăz și cocos

Pe lângă fulgii de ovăz și fulgii de cocos, pentru aluatul de chec mai folosim și lapte de cocos, dar și ulei. Nu lipsește nici făina, adăugată în cantitate mai mică decât în rețeta clasică. Nu mai avem nevoie de alte arome, nuca de cocos și laptele de cocos aromatizează suficient checul.

Mai găsiți pe blog și cea mai simplă rețetă de biscuiți de banane și fulgi de ovăz. Biscuiții se pot face doar din aceste două ingrediente, fără zahăr, ouă, făină sau alte adaosuri, dar le-am adăugat niște stafide și ciocolată amăruie.

Dar mai puteți descoperi și alte rețete cu astfel de combinații pe blog, care să vă folosească drept inspirație.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chec cu ovăz și cocos.

Chec de post cu fulgi de ovăz porționat

Gătește Chec cu ovăz și cocos, de post

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

12

Chec cu ovăz și cocos secționat pe un platou, alături de un bol cu fulgi de ovăz

Ingrediente

  • Pentru o tavă de chec de 30/12/8 cm:
  • 4 ouă medii
  • 175 gr zahăr
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 ml lapte de cocos
  • 200 gr făină
  • 100 gr fulgi de ovăz
  • 100 gr fulgi de cocos
  • 7 gr praf de copt
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare

Înainte de a începe pregătirea compoziției pentru chec cu fulgi de ovăz și cocos, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătim tava de chec în care punem hârtie de copt.

Amestecăm într-un bol făina cu praful de copt, sarea, fulgii de cocos și fulgii de ovăz.

În alt bol, amestecăm ouăle cu zahărul.  Folosim telul sau mixerul pentru a amesteca bine ouăle cu zahărul. Ne oprim din amestecat când obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm uleiul, apoi laptele de cocos și omogenizăm bine compoziția. Apoi încorporăm treptat ingredientele solide.

Întindem compoziția pentru chec în tava de copt și o nivelăm uniform la suprafață. Dacă folosim tavă metalică, putem pune hârtie de copt în ea. Tava de silicon necesită doar ungere ușoară cu grăsime.

Punem tava în cuptor și coacem deliciosul chec cu fulgi de ovăz și cocos pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius.

După coacere, lăsăm checul să se răcească în tavă, apoi îl putem transfera pe un grătar sau un platou. Este foarte gustos, foarte aromat, foarte consistent și are o textură densă.

Spor și poftă bună!