Gătește Chec din albușuri cu zmeură și vanilie
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 6 albușuri de ou
- 200 g zahăr
- 1 praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie
- 150 g făină
- 50 g unt topit și răcit
- 200 g zmeură proaspătă.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea albușurilor pe care le lăsăm la decongelat la temperatura camerei. Le punem în bolul mixerului și le lăsăm până când se încălzesc și sunt bune de transformat în bezea.
Dar înainte de a începe mixarea lor, pornim cuptorul la 180°C și tapetăm o formă de chec cu hârtie de copt. O putem unge și cu unt și presărăm făină.
Mixăm albușurile cu un praf de sare până devin spumoase. Adăugăm treptat zahărul, mixând continuu până când albușurile devin lucioase și formează vârfuri tari. Acest proces poate dura între 5 și 10 minute.
Adăugăm esența de vanilie și amestecăm ușor.
Cernem făina deasupra albușurilor și o încorporăm delicat cu o spatulă, amestecând de jos în sus pentru a menține aluatul aerat.
Apoi încorporăm untul topit și răcit, amestecând ușor până la omogenizare.
Adăugăm zmeura în aluat și amestecăm delicat, astfel încât să nu se zdrobească prea mult.
Întindem aluatul pentru chec din albușuri cu zmeură și vanilie în tava pregătită și nivelăm ușor suprafața.
Punem tava în cuptor și coacem checul timp de 35-40 de minute sau până când checul trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în centrul checului trebuie să iasă curată).
Lăsăm, apoi, checul să se răcească în formă pentru 10 minute, după care îl scoatem pe un grătar pentru a se răci complet.
Îl porționăm doar după răcirea completă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII