Tarte / Cheesecake

Tartă cu banane și căpșuni

Din categoria deserturilor simple și ușor de preparat, avem pentru voi o rețetă de tartă cu banane și căpșuni. Este una dintre acele rețete, pe cât de simple, pe atât de delicioase.

Tartele cu fructe sunt printre preferatele noastre, pentru că sunt gustoase, sunt aspectuoase și ușor de preparat. Putem adăuga fructele preferate, sau o combinație de fructe frumos colorate. Putem prepara tartele și cu gem sau dulceață de fructe, dar și cu alte creme.

Una dintre rețetele de pe blog pe care v-o recomand este cea de tartă cu cremă de mango și vanilie. Tarta este delicioasă și are un aspect cuceritor, datorită formei și culorilor. Fructele mango se regăsesc și în cremă, dar și proaspete, ca decor, alături de mere.

Iar din categoria celor cu ciocolată vă recomand de pe blog rețeta de tartă cu ciocolată și cireșe. Cireșele pot fi înlocuite și cu alte fructe preferate. Combinația dintre ciocolată și fructe este senzațională.

Cum se prepară rețeta de tartă cu banane și căpșuni

Pentru tarta de azi nu preparăm acel aluat fraged special pentru tarte. Apelăm la aluatul foietaj. Fie îl preparăm în casă, fie îl folosim pe cel din comerț care ne este foarte la îndemână.

Vedeți aici și rețeta pentru aluat foietaj preparat în casă. Putem prepara o cantitate mai mare, apoi îl congelăm.

Peste aluatul foietaj copt întindem un strat de cremă de vanilie, apoi așezăm fructele feliate. Și aici puteți prepara ce cremă doriți. Merge tare bine și crema de lămâie sau chiar o cremă de căpșuni.

Dacă și voi adorați tartele cu fructe, vă invit să descoperiți pe blog mai multe rețete. Le găsiți în secțiunea ” Tarte / Cheesecake

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu banane și căpșuni.

Tartă cu banane și căpșuni porționată pe platou și pe farfurie

Gătește Tartă cu banane și căpșuni

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

12-15

Patru porții de tartă cu banane și căpșuni, 3 pe un platou și una pe farfurie

Ingrediente

  • 400 gr aluat foietaj
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1 ou
  • 100 gr zahăr
  • 250 ml lapte
  • 50 gr făină
  • 100 gr unt gras
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 1 praf de sare.
  • Pentru decor:
  • 200 gr căpșuni
  • 1-2 banane
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 4 gr de tort gelee transparent
  • 125 ml apă
  • 1 lingură de zahăr

Mod de preparare

Pentru această delicioasă tartă cu banane și căpșuni avem de preparat crema de vanilie și se copt aluatul.

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și lăsăm aluatul să se decongeleze, pe masa de lucru. Apoi îl întindem atât cât a fost împachetat și îl așezăm în tavă, pe hârtie de copt. Îl înțepăm cu o furculiță din loc în loc pentru a se coace uniform.

Punem tava în cuptor și coacem aluatul pentru aproximativ 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.

În timp ce aluatul se decongelează ne ocupăm de prepararea cremei de vanilie.

Amestecăm într-o crăticioară oul cu un praf de sare și zahărul, apoi adăugăm făina și laptele. Punem crăticioara pe foc și fierbem crema amestecând continuu, până când devine consistentă ca o budincă. Adăugăm esența și amestecăm.

Stingem focul, așezăm o folie deasupra cremei, la contact și o lăsăm să se răcească. Lăsăm și untul la temperatura camerei să se înmoaie. După răcire, amestecăm crema de vanilie cu untul moale.

Întindem crema de vanilie peste aluatul foietaj copt și răcit.

Amestecăm gelatina transparentă cu zahărul și adăugăm apă. Fierbem amestecul pentru 1 minut, apoi îl lăsăm să se tempereze puțin.

Curățăm bananele și le tăiem în felii, apoi le stropim imediat cu suc de lămâie, pentru a nu oxida. Tăiem în felii și căpșunile curățate în prealabil.

Așezăm peste crema de vanilie feliile de banane și pe cele de căpșuni, aleatoriu. Cu o pensulă, le ungem din belșug cu jeleul transparent. Acesta le va asigura protecție împotriva oxidării, dar și un aspect lucios.

Lăsăm delicioasa tartă cu banane și căpșuni la loc răcoros pentru cel puțin o oră.

Apoi o putem porționa și savura cu poftă.

Spor și poftă bună!