Dulciuri

Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată

Acest cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată este o adevărată bombă de răsfăț. Este inspirat de dulciurile tip candy bar, dar dus la un nivel mai sofisticat. Miezul este îmbogățit cu piure de dovleac și condimente calde de toamnă. Iar deasupra o glazură lucioasă de ciocolată care adaugă profunzime și intensitate. Gustul este o combinație unică. Dovleacul aduce o dulceață catifelată, iar brânza oferă echilibru și finețe. Ciocolata vine cu accente intense, și desăvârșește gustul și aspectul desertului.

La fiecare felie, simți contrastul între cremozitatea blândă a cheesecake-ului și glazura densă de ciocolată. Este genul de desert decadent, potrivit pentru o masă festivă de toamnă, care atrage prin aspect și cucerește prin bogăția de arome.

Descoperă și o rețetă de Cheesecake Brownie cu zmeură. Este o combinație decadentă între ciocolată intensă, cremă catifelată de brânză și prospețimea zmeurei.

Iar o altă rețetă de cheesecake pe care ți-o recomandăm de pe blog este cea de cheesecake zebră cu dovleac și portocale. Este un cheesecake fără aluat, foarte gustos și aromat, cu un contrast minunat de culori.

Despre rețeta de cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată

Acest cheesecake este un desert care te atrage prin aspectul său îngrijit. Stratul generos de cremă fină cu dovleac și brânză este acoperit cu o glazură lucioasă de ciocolată, care se așază ca o oglindă perfectă.

Dovleacul joacă rolul central în această combinație. Pe lângă culoarea caldă, portocalie, dovleacul oferă și o dulceață naturală. Aceasta se împletește armonios cu aromele discrete de scorțișoară, nucșoară sau vanilie. Crema capătă o textură catifelată, aproape mătăsoasă, cu note delicate, care echilibrează perfect intensitatea glazurii de ciocolată. Aceasta, la rândul ei, adaugă contrastul necesar. Gustul său ușor amar și intens vine să desăvârșească desertul, transformându-l într-o experiență complexă.

Pentru a-l încadra în categoria „candy bar”, cheesecake-ul nu este doar gustos, ci și elegant,. Este tăiat în porții mici, perfecte pentru a fi savurate la o masă festivă. Aspectul este rafinat, iar fiecare bucățică concentrează toate straturile: crocant, cremos și glazurat într-o combinație echilibrată. Servit rece, are o consistență fermă, dar fină, care se topește ușor în gură.

Este genul de desert care aduce un plus de rafinament la mesele de toamnă. Însă poate fi la fel de bine vedeta unui bufet de Crăciun. În plus, integrarea dovleacului îl face special, transformând cheesecake-ul clasic într-o prăjitură sezonieră memorabilă. Fiecare felie devine astfel o întâlnire între confortul aromelor de toamnă și luxul dulce al glazurii de ciocolată. Descoperă mai jos rețeta detaliată pas cu pas pentru a prepara și tu așa delicios cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată.

Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată

Gătește Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

12

Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată, unul secționat

Ingrediente

  • Pentru umplutura de cheesecake:
  • 250 g cremă de brânză (tip Philadelphia)
  • 150 g piure de dovleac copt, bine scurs
  • 80 g zahăr pudră
  • 100 ml smântână lichidă pentru frișcă (rece)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • ½ linguriță scorțișoară
  • un vârf de cuțit nucșoară.
  • Pentru glazură:
  • 200 g ciocolată neagră sau cu lapte
  • 30 g unt sau 2 linguri ulei de cocos (pentru luciu și textură mai moale).

Mod de preparare

Mai întâi prepară crema de dovleac cu brânză.

Mixează crema de brânză cu zahărul pudră până devine omogenă. Adaugă piureul de dovleac și condimentele, amestecând bine.

Separat, bate smântâna lichidă rece până devine frișcă moale. Încorporează frișca în crema de dovleac, cu mișcări delicate, pentru o textură aerată.

Urmează modelarea batoanelor.

Pune compoziția la frigider pentru 1–2 ore, ca să se întărească. Cu mâinile ușor unse, formează batoane sau biluțe din cremă și așază-le pe o tavă cu hârtie de copt.

Dă-le la congelator pentru cel puțin 30 de minute, ca să fie ferme la glazurare.

Prepară glazura de ciocolată.

Topește ciocolata cu untul/uleiul de cocos la bain-marie. Lasă compoziția câteva minute să se răcorească, dar să rămână fluidă.

Asamblare cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată.

Scoate batoanele din congelator și scufundă-le în ciocolata topită, folosind o furculiță. Așază-le pe hârtie de copt și, dacă dorești, stropește-le cu fire subțiri de ciocolată pentru decor.

Lasă-le să se întărească complet la frigider.

Batoanele au o textură catifelată la interior, cu gust dulce-condimentat de dovleac și cremă de brânză, învelite într-o crustă crocantă de ciocolată. Se păstrează la frigider și se servesc reci, ca un desert de tip praline sau candy bar de casă.

Spor și poftă bună!