Gătește Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
12

Ingrediente
- Pentru umplutura de cheesecake:
- 250 g cremă de brânză (tip Philadelphia)
- 150 g piure de dovleac copt, bine scurs
- 80 g zahăr pudră
- 100 ml smântână lichidă pentru frișcă (rece)
- 1 linguriță extract de vanilie
- ½ linguriță scorțișoară
- un vârf de cuțit nucșoară.
- Pentru glazură:
- 200 g ciocolată neagră sau cu lapte
- 30 g unt sau 2 linguri ulei de cocos (pentru luciu și textură mai moale).
Mod de preparare
Mai întâi prepară crema de dovleac cu brânză.
Mixează crema de brânză cu zahărul pudră până devine omogenă. Adaugă piureul de dovleac și condimentele, amestecând bine.
Separat, bate smântâna lichidă rece până devine frișcă moale. Încorporează frișca în crema de dovleac, cu mișcări delicate, pentru o textură aerată.
Urmează modelarea batoanelor.
Pune compoziția la frigider pentru 1–2 ore, ca să se întărească. Cu mâinile ușor unse, formează batoane sau biluțe din cremă și așază-le pe o tavă cu hârtie de copt.
Dă-le la congelator pentru cel puțin 30 de minute, ca să fie ferme la glazurare.
Prepară glazura de ciocolată.
Topește ciocolata cu untul/uleiul de cocos la bain-marie. Lasă compoziția câteva minute să se răcorească, dar să rămână fluidă.
Asamblare cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată.
Scoate batoanele din congelator și scufundă-le în ciocolata topită, folosind o furculiță. Așază-le pe hârtie de copt și, dacă dorești, stropește-le cu fire subțiri de ciocolată pentru decor.
Lasă-le să se întărească complet la frigider.
Batoanele au o textură catifelată la interior, cu gust dulce-condimentat de dovleac și cremă de brânză, învelite într-o crustă crocantă de ciocolată. Se păstrează la frigider și se servesc reci, ca un desert de tip praline sau candy bar de casă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII