Gătește Chifle în formă de dovleac cu dovleac în aluat
Timp de preparare
35 min
Nivel
complex
Porții
10
Ingrediente
- 750 gr făină tip 650
- 40 gr drojdie proaspătă
- 1 lingură de zahăr
- 500 gr dovleac răzuit
- 50 ml ulei
- 1 linguriță de sare
- 300-350 ml apă caldă
- 1 linguriță cu vârf de chimen măcinat
Mod de preparare
Începem cu pregătirea dovleacului plăcintar, pe care îl tăiem în bucăți mai mici și îl curățăm de semințe și coajă. Răzuim miezul dovleacului și îl călim în ulei până când se pătrunde bine. Îl asezonăm cu sare, apoi îl transformăm într-o pastă și îl lăsăm să se tempereze ușor.
Între timp, cernem făina într-un vas, iar la mijlocul ei adăugăm drojdia amestecată cu zahărul și puțină apă caldă. Lăsăm drojdia să se activeze, apoi adăugăm dovleacul răzuit și ușor cald. Presărăm și chimenul măcinat și amestecăm bine toate ingredientele, inclusiv făina din vas, turnând treptat și apa caldă. Frământăm aluatul până devine ferm, apoi îl lăsăm la dospit timp de 40-50 de minute.
Împărțim aluatul în 8-10 părți pe care le modelăm în forme sferice. Folosim sfori de bucătărie și legăm fiecare formă sferică în opt secțiuni după cum puteți vedea în imaginea următoare.
Așezăm chiflele în tavă, pe hârtie de copt și le mai lăsăm la dezvoltat 20-30 de minute. Apoi le ungem cu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte și le coacem în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute.
Sunt de mare efect, merită preparate!
COMENTARII