Gătește Chiftele de cartofi cu nuci și alune
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 3 cartofi albi de mărime medie
- 1 ceapă
- 2 linguri de ulei
- 200 gr nuci și alune
- 200 gr pesmet
- 1 linguriță de ierburi uscate( cimbru, busuioc și rozmarin)
- 4-5 fire de pătrunjel verde
- sare și piper după gust
- puțină făină.
Mod de preparare
Mai întâi vom fierbe cartofii în coajă, apoi îi vom curăța și pasa.
Ceapa o tocăm și o călim în ulei, presărată cu sare. Apoi o amestecăm cu cartofii pasați, împreună cu uleiul din tigaie.
Măcinăm nucile și alunele și le adăugăm și pe acestea în compoziția de cartofi cu ceapă călită. Adăugăm pătrunjel verde, tocat și ierburi uscate, apoi potrivim consistența compoziției pentru chiftele cu pesmet.
Modelăm chiftelele sub formă sferică, apoi le aplatizăm ușor și le trecem prin făină pentru a nu se lipi. Le așezăm în tavă, pe hârtie de copt și le dăm la cuptor.
Coacem delicioasele chiftele de cartofi cu nuci și alune la 200 de grade Celsius până când se rumenesc frumos. Nu exagerăm cu coacerea acestora, pentru că ingredientele folosite sunt deja preparate.
Le servim alături de diferite salate sau de sosuri. Sunt delicioase și cu o maioneză de post.
Spor și poftă bună!
COMENTARII