Gătește Chiftele de spanac cu pâine și parmezan, în sos de unt
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
10-12
Ingrediente
- Pentru chiftele:
- 300 g spanac proaspăt (sau 200 g spanac congelat, bine scurs)
- 300 g pâine albă tocată cuburi
- 50 g parmezan ras
- 3 ouă
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1/2 linguriță nucșoară rasă (opțional)
- 50 g pesmet (pentru consistență)
- sare și piper, după gust
- ulei pentru prăjit.
- Pentru sos:
- 50 g unt
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 50 ml smântână lichidă
- zeama de la 1/2 lămâie (opțional, pentru prospețime)
- 1 lingură pătrunjel tocat.
Mod de preparare
Pregătirea spanacului:
Fierbe spanacul proaspăt în apă clocotită cu sare timp de 2-3 minute, apoi scurge-l bine și toacă-l mărunt. Dacă folosești spanac congelat, asigură-te că este complet decongelat și bine stors de apă.
Amestecul pentru chiftele:
Într-un bol mare, combină spanacul tocat cu pâinea tocată cuburi mici, parmezanul ras, ouăle, usturoiul, nucșoara, sarea și piperul. Amestecă bine compoziția.
Dacă amestecul este prea umed, adaugă pesmet treptat, până obții o textură modelabilă.
Formarea chiftelelor:
Modelează chiftelele în forme rotunde, de mărimea unei nuci mari. Așază-le pe o farfurie.
Într-o tigaie largă, încălzește uleiul la foc mediu. Prăjește delicioasele chiftele de spanac cu pâine și parmezan până devin aurii și crocante pe toate părțile. Scoate-le pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Prepararea sosului.
Într-o tigaie curată, topește untul la foc mic. Adaugă usturoiul zdrobit și gătește-l timp de 1 minut, până devine aromat.
Toarnă smântâna lichidă și zeama de lămâie, amestecând constant. Lasă sosul să fiarbă ușor timp de 2-3 minute, până se îngroașă ușor.
Adaugă chiftelele în tigaia cu sos și lasă-le să se îmbrace în untul aromat timp de 1-2 minute. Presară pătrunjel tocat deasupra înainte de servire.
COMENTARII