Pentru că pregătim foarte des chiftele din diferite tipuri de carne, de multe ori le completăm gustul cu sosuri delicioase. De data aceasta am preparat o rețetă de chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor.
Chiftele cu sos de roșii preparăm, în special vara, cu roșii de grădină. Dar merg la fel de bine și cu sos de roșii de la borcan.
Vedeți aici o rețetă de sos de roșii la borcan, preparată în casă. Este un sos foarte gustos, plăcut aromat, special pentru pizza și paste. Însă merge combinat cu diferite alte ingrediente cum a fost cazul chiftelelor de față.
Dacă și voi adorați chiftelele cu diferite sosuri, poate vă inspiră și rețeta de chiftele la cuptor în sos bechamel.
Puteți prepara chiftele de pui dacă le doriți mai light, sau doar din carne de vită. Noi le preferăm, de obicei, pe cele din amestec din carne de porc cu carne de vită.
Cum se prepară rețeta de chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor
Pentru rețeta de față avem trei pași de preparare. În primul rând preparăm chiftelele simple. Le preparăm direct la cuptor. Apoi preparăm sosul de roșii, dacă nu îl avem deja preparat. Iar al treilea pas constă în prepararea chiftelelor în sos și gratinarea cu mozzarella.
Sunt trei pași simpli, iar timpul de preparare nu depășește o oră.
Găsiți pe blog mai multe rețete de chiftele simple sau cu sosuri, de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor.