Conserve

Sos de roșii pentru paste și pizza

Pentru că ne plac rețetele de paste, dar și rețetele de pizza cu diferite sosuri de roșii, nu am ratat ocazia de a prepara o rețetă de sos de roșii pentru paste și pizza.

Este un sos de roșii  foarte aromat, pe care îl conservăm în borcane pentru mai târziu. Cu toate că găsim roșii proaspete pe tot parcursul anului, nu se compară cu cele de grădină. Încercăm să le conservăm gustul pentru mai târziu, preparând diferite rețete.

Cea mai utilă rețetă este rețeta de suc de roșii pentru iarnă. Este o rețetă simplă pe care o folosim mai târziu atât la supe și ciorbe, cât și la garnituri și sosuri.

Iar cu acest suc de roșii preparăm și rețeta de roșii cherry în suc de roșii. Este minunată și această rețetă. Roșiile cherry conservate astfel își păstrează gustul intact peste iarnă. Pot fi incluse în diverse rețete de salate, sau aperitive, chiar și la pizza.

Rețetă de sos de roșii pentru paste și pizza

Pentru rețeta de față folosim roșii de grădină mari și cărnoase în combinație cu roșii cherry, gustoase și aromate. Câteva cepe tocate mărunt și ușor călite împreună cu câțiva căței de usturoi conferă gust și consistență sosului. Ca și arome folosim puțin cimbru și mult busuioc. Este ideal acest sos pentru rețeta de paste cu sos de roșii( Penne all’arrabbiata), dar și pentru rețeta de pizza Margherita.

Dacă sunteți în căutare de rețete cu roșii pentru iarnă, găsiți pe blog o colecție interesantă la secțiunea ”Conserve”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto credit

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de sos de roșii pentru iarnă.

Trei borcane cu Sos de roșii pentru paste și pizza, unul desfăcut

Gătește Sos de roșii pentru paste și pizza

Timp de preparare

120 min

Porții

6

Două borcane cu Sos de roșii pentru paste și pizza, alături de roșii cherry și busuioc

Ingrediente

  • 3 kg roșii de grădină
  • 1,5 kg roșii cherry
  • 3 cepe mari
  • 4-5 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 crenguță de cimbru proaspăt
  • 5-6 crenguțe de busuioc
  • sare și piper, după gust
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 1/2 linguriță de boia iute

Mod de preparare

Trecem roșiile cherry prin separatorul de semințe, după ce le spălăm bine și le scurgem. Roșiile mari de grădină le decojim și le tocăm în cuburi.

Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată mărunt, împreună ci 2-3 căței de usturoi tocați rondele. Nu lăsăm ceapa să se prăjească, doar să se pătrundă puțin, apoi adăugăm sucul de roșii cherry și roșiile cuburi. Din acest moment fierbem sosul de roșii până când scade sub jumătate și devine consistent.

Adăugăm pe parcursul fierberii crenguța de cimbru, pe care o vom îndepărta la final. Adăugăm și condimentele, iar spre final de fierbere, adăugăm frunze de busuioc rupte mărunt și 1-2 căței de usturoi răzuiți.

Sterilizăm borcanele și punem sosul de roșii fierbinte, în borcanele fierbinți. Închidem bine capacele borcanelor și lăsăm borcanele în cuptorul cald, cu focul stins, până se răcesc.

Le etichetăm și le punem în cămară pentru mai târziu.

Să vă fie de folos!