Gătește Chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
4-6
Ingrediente
- Pentru prepararea chiftelelor:
- 1 kg carne tocată de porc + vită
- 2 cepe medii
- 1 căpățână de usturoi
- 2 morcovi
- 4 cartofi
- 3 ouă
- 1/4 linguriță de cimbru uscat
- 1/4 linguriță de busuioc uscat
- sare și piper, după gust
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1-2 linguri de ulei
- Pentru sosul de roșii cu mozzarella:
- 500 gr sos de roșii aromat
- 150-200 ml apă
- 150 gr mozzarella răzuită
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Începem cu prepararea compoziției pentru chiftele.
Amestecăm cele două tipuri de carne tocată și adăugăm sare, piper, cimbru, busuioc și boia de ardei. Curățăm ceapa și usturoiul și le dăm pe răzătoare. Curățăm morcovii și cartofii și îi dăm pe răzătoare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Tocăm mărunt și 3/4 din legătura de pătrunjel.
Adăugăm aceste ingrediente peste carnea tocată și amestecăm bine până se omogenizează compoziția. Apoi încorporăm pe rând ouăle.
Modelăm chiftelele și le așezăm pe un tocător, sau un suport.
Luăm o formă termorezistentă și o ungem bine cu ulei. Așezăm chiftelele în forma de copt, la mici distanțe, și punem forma la cuptor, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute. Pentru o rumenire uniformă, le întoarcem pe cealaltă parte, la jumătatea timpului de preparare.
Între timp, amestecăm într-un vas sosul de roșii cu apa și îl încălzim, iar mozzarella o dăm pe răzătoare.
Turnăm sosul de roșii fierbinte peste chiftelele rumenite și le mai lăsăm la cuptor 10-12 minute.
Apoi presărăm mozzarella deasupra și mai lăsăm chiftelele la cuptor 7-8 minute, atât cât să se topească brânza și să le gratineze frumos.
La final, presărăm pătrunjel verde peste delicioasele chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor. Le servim calde, cu pâine de casă, sau cu crutoane aromate.
Spor și poftă bună!
COMENTARII