Chifteluțe / Carne tocată

Chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor

Pentru că pregătim foarte des chiftele din diferite tipuri de carne, de multe ori le completăm gustul cu sosuri delicioase. De data aceasta am preparat o rețetă de chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor.

Chiftele cu sos de roșii preparăm, în special vara, cu roșii de grădină. Dar merg la fel de bine și cu sos de roșii de la borcan.

Vedeți aici o rețetă de sos de roșii la borcan, preparată în casă. Este un sos foarte gustos, plăcut aromat, special pentru pizza și paste. Însă merge combinat cu diferite alte ingrediente cum a fost cazul chiftelelor de față.

Dacă și voi adorați chiftelele cu diferite sosuri, poate vă inspiră și rețeta de chiftele la cuptor în sos bechamel.

Puteți prepara chiftele de pui dacă le doriți mai light, sau doar din carne de vită. Noi le preferăm, de obicei, pe cele din amestec din carne de porc cu carne de vită.

Cum se prepară rețeta de chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor

Pentru rețeta de față avem trei pași de preparare. În primul rând preparăm chiftelele simple. Le preparăm direct la cuptor. Apoi preparăm sosul de roșii, dacă nu îl avem deja preparat. Iar al treilea pas constă în prepararea chiftelelor în sos și gratinarea cu mozzarella.

Sunt trei pași simpli, iar timpul de preparare nu depășește o oră.

Găsiți pe blog mai multe rețete de chiftele simple sau cu sosuri, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor.

Vas cu chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor și lingură de servire

Gătește Chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

4-6

Vas cu chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor și lingură

Ingrediente

  • Pentru prepararea chiftelelor:
  • 1 kg carne tocată de porc + vită
  • 2 cepe medii
  • 1 căpățână de usturoi
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi
  • 3 ouă
  • 1/4 linguriță de cimbru uscat
  • 1/4 linguriță de busuioc uscat
  • sare și piper, după gust
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1-2 linguri de ulei
  • Pentru sosul de roșii cu mozzarella:
  • 500 gr sos de roșii aromat
  • 150-200 ml apă
  • 150 gr mozzarella răzuită
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Începem cu prepararea compoziției pentru chiftele.

Amestecăm cele două tipuri de carne tocată și adăugăm sare, piper, cimbru, busuioc și boia de ardei. Curățăm ceapa și usturoiul și le dăm pe răzătoare. Curățăm morcovii și cartofii și îi dăm pe răzătoare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Tocăm mărunt și 3/4 din legătura de pătrunjel.

Adăugăm aceste ingrediente peste carnea tocată și amestecăm bine până se omogenizează compoziția. Apoi încorporăm pe rând ouăle.

Modelăm chiftelele și le așezăm pe un tocător, sau un suport.

Luăm o formă termorezistentă și o ungem bine cu ulei. Așezăm chiftelele în forma de copt, la mici distanțe, și punem forma la cuptor, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute. Pentru o rumenire uniformă, le întoarcem pe cealaltă parte, la jumătatea timpului de preparare.

Între timp, amestecăm într-un vas sosul de roșii cu apa și îl încălzim, iar mozzarella o dăm pe răzătoare.

Turnăm sosul de roșii fierbinte peste chiftelele rumenite și le mai lăsăm la cuptor 10-12 minute.

Apoi presărăm mozzarella deasupra și mai lăsăm chiftelele la cuptor 7-8 minute, atât cât să se topească brânza și să le gratineze frumos.

La final, presărăm pătrunjel verde peste delicioasele chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor. Le servim calde, cu pâine de casă, sau cu crutoane aromate.

Spor și poftă bună!