Gătește Churros cu sos de ciocolată
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
30
Ingrediente
- Pentru aluat opărit:
- 250 ml apă
- 75 g unt(82%)
- 200 g făină
- 1/4 linguriță sare
- 30 gr de zahăr
- 3 ouă medii
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră vanilat, pentru decor
- Pentru sosurile de ciocolată:
- 500 ml de smântână pentru frișcă
- 200 gr de ciocolată amăruie
- 2oo gr de ciocolată albă
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului opărit pentru churros cu sos de ciocolată. Punem apa cu untul, zahărul și sarea într-o crăticioară, pe foc. Când untul se topește și compoziția atinge punctul de fierbere, adăugăm toată făina și amestecăm energic până când făina absoarbe tot lichidul. Omogenizăm bine aluatul și îl lăsăm să se răcească.
După răcire încorporăm în aluat cele trei ouă, adăugate pe rând. Omogenizăm bine aluatul și îl dăm din nou la rece pentru 15 minute. Apoi, cu ajutorul unei seringi sau a săculețului cu dui, formăm gogoșile în lungime de 5-6 cm, pe o hârtie de copt.
Punem mai mult ulei la încins într-un tuciuleț( 300-350 ml) și scufundăm câte gogoși încap în el. Le lăsăm să se rumenească până când se ridică singure la suprafața uleiului. Le transferăm cu o spumieră pe prosoape de hârtie pentru a absorbi din surplusul de ulei de pe ele.
Le putem servi și simple, doar decorate cu zahăr pudră.
Pentru a prepara sosurile de ciocolată împărțim smântâna pentru frișcă în două. Pentru sosul de ciocolată neagră vom folosi 300 ml de smântână la 200 gr de ciocolată. Iar pentru cel de ciocolată albă folosim proporții egale de ingrediente. Ciocolata albă este mult mai fluidă diluată, decât cea neagră, de aceea folosim cantități diferite de smântână. Dar nu este chiar importantă textura sosului, puteți pune și alte cantități.
Pentru prepararea sosurilor încălzim smântâna și topim ciocolata în ea.
Servim delicioasele gogoși spaniole churros cu sos de ciocolată, calde sau reci. Merg perfect în ambele variante.
COMENTARII