Ciorbe / Supe

Ciorba de pleurotus si piept de pui

Ciorba de pleurotus si piept de pui este una din preferatele mele. Este o retete care se face foarte rapid si este absolut delicioasa, o fac dupa gustul meu doar cu smantana, fara galbenusuri de ou pentru ca imi place mai mult asa 🙂 .

 

Ingrediente pentru ciorba de pleurotus si piept de pui:

 

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 550 gr piept de pui
  • 1 tija mare de telina
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa,4-5 linguri de ulei
  • 400 ml smantana
  • 6-7 catei de usturoi
  • sare,piper,otet
  • frunze de telina pentru decor

 

Mod de preparare:

 

Ceapa si telina le tocam marunt, un morcov il dam prin razatoarea mare si le punem la fiert intr-o oala cu doi litri de apa.

Dupa 10-15 minute adaugam si ciupercile spalate si tocate fasiute ori bucatele si le punem si pe ele peste celelalte legume.

Pieptul taiat fasiute il adaugam si pe el.

Celalalt morcov il dam prin razatoarea fina si il calim in 4-5 linguri de ulei ,apoi il punem in oala peste celelalte ingrediente.

ciorba de pleurotusciorba de pleurotus

Cateii de usturoi ii pisam si ii amestecam cu smantana, apoi luam zeama din ciorba si punem peste smantana, omogenizam si turnam amestecul in oala. Saram dupa gust si stingem focul.

ciorba de pleurotus

Servim cu piper, otet dupa gust si frunze de telina tocate.

Spor la treaba si pofta buna!

ciorba de pleurotus

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.