Gătește Ciorbă de varză dulce cu cârnați
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg de varză albă
- 3 cartofi
- 150 gr boabe de fasole roșie, din conservă
- 500 gr cârnați proaspeți
- 50 ml ulei vegetal
- Pentru supă de legume:
- 1-2 morcovi
- 1/2 rădăcină de țelină
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 400 gr roșii cuburi în suc de roșii
- sare și piper după gust
- Pentru sos:
- 1 ceapă
- 50 gr făină
- 50 gr unt
- 1 linguriță cu nucșoară
- 1 linguriță cu boia de ardei
- 400 gr smântână pentru gătit cu 32% grăsime
- sare și piper
Mod de preparare
Începem cu prepararea unei supe dintr-o ceapă, 1-2 morcovi, țelină, păstârnac și roșii. O preparăm ca pe o supă normală, dar legumele nu le vom adăuga în ciorba de varză. Supa o vom strecura.
Când avem supa gata, putem prepara cârnații pe care îi tăiem în rondele și îi tragem la tigaie în ulei încins.
Într-o crăticioară, punem puțin din uleiul de la cârnați și topim untul. Apoi adăugăm ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Le călim până când se deschid la culoare și își degaje aromele. Apoi adăugăm făina și amestecăm intens ca la sosul bechamel. Adăugăm nucșoara și boiaua de ardei, apoi turnăm puțin câte puțin din supa fiartă, în timp ce amestecăm.
Adăugăm, pe rând, varza tocată în franjuri, cartofii curățați și tocați în cuburi, boabele de fasole roșie și cârnații trași la la tigaie.
Fierbem ciorba până când toate ingredientele sunt pătrunse și și-au lăsat aromele. Potrivim gustul cu sare și piper, iar spre final de fierbere, opțional, putem adăuga smântână de gătit.
Servim delicioasa ciorbă de varză dulce cu cârnați decorată cu pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime și aromă.
Este o rețetă mai complexă, dar merită din plin preparată.
Spor și poftă bună!
COMENTARII