Gătește Ciorbă falsă de burtă din ciuperci pleurotus
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 500 gr ciuperci pleurotus
- 3-4 căței de usturoi
- 2 gălbenușuri
- 150 gr smântână de consum
- 150 gr iaurt grecesc
- zeama de la 1 lămâie
- 1/2 legătură mărar
- 1/2 legătură leuștean
- Pentru supă( 2,5 l):
- 500 gr piept de pui
- 2 cepe
- 1 rădăcină mică de țelină
- 2 morcovi
- 2,5 l apă
- sare, după gust
Mod de preparare
Punem 2,5 litri de apă la fiert, într-o oală. Când începe să fiarbă adăugăm o linguriță de sare, apoi pieptul de pui. Lăsăm pieptul de pui să fiarbă bine, înlăturând spuma care se formează.
Apoi, strecurăm supa de pui și o punem din nou la fiert. Adăugăm legumele curățate și tăiate în bucăți mari. Un morcov îl vom da pe răzătoare și îl călim în ulei de măsline. Îl vom adăuga la final în ciorbă, pentru a da culoare.
Când legumele sunt bine fierte și și-au lăsat savoarea în ciorbă, le scoatem.
Spălăm bine ciupercile și le tăiem în fâșii, pentru a imita fâșiile din burta de vită. Le adăugăm în supa de pe foc.
Amestecăm gălbenușurile cu puțină sare, adăugăm smântâna și iaurtul și diluăm acest amestec cu supă fierbinte și zeamă de lămâie.
Turnăm acest amestec în ciorba falsă de burtă, când ciupercile sunt bine pătrunse.
După 5-6 minute, adăugăm și 2-3 căței de usturoi răzuiți și verdeața tocată mărunt. Morcovul tras la tigaie îl adăugăm înainte de stingerea focului, sau putem opta pentru a-l adăuga în timpul servirii.
Servim delicioasa ciorbă falsă de burtă din ciuperci pleurotus, asezonată cu piper și zeamă de lămâie, după gust, alături de ardei iuți și pâine prăjită.
Spor și poftă bună!
Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria foto de mai sus!
COMENTARII