Gătește Cornete cu cremă de lămâie și aluat foietaj de casă
Timp de preparare
60 min
Nivel
complex
Porții
20
Ingrediente
- Pentru frământarea aluatului:
- 500 gr de făină
- 50 ml ulei
- 150 ml apă rece
- 1 linguriță de oțet
- 1 vârf de linguriță cu sare.
- Pentru uns aluatul:
- 200 gr unt cu 82 % grăsime
- 50 gr de faină.
- Pentru crema de lămâie:
- 4 gălbenușuri de ouă medii
- 175 gr zahăr
- 600 ml lapte
- coaja și zeama de la o lămâie mare, bio
- 45 gr amidon
- 15 gr făină
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 1 praf de sare.
Mod de preparare
Vedeți aici pașii de preparare pentru aluatul foietaj
Pentru a prepara cornetele, întindem aluatul în foaie mai subțire și decupăm fâșii din el.
Ungem formele pentru cornete cu unt moale sau cu ulei și rulăm fâșiile de aluat pe ele, ușor petrecute. Le așezăm în tavă, pe hârtie de copt și le coacem pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi le lăsăm să se mai răcească și le scoatem de pe formele de copt.
Pentru a prepara crema de lămâie, punem gălbenușurile într-o cratiță. Adăugăm sare peste ele și coaja de lămâie răzuită fin, le amestecăm bine și le lăsăm 2-3 minute așa, pentru a li se intensifica culoarea.
Apoi adăugăm zahărul și amestecăm gălbenușurile cu zahărul, până când obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm apoi puțin lapte rece și amidonul amestecat cu făina. Omogenizăm bine compoziția și adăugăm, treptat, restul de lapte fierbinte, amestecând intens pentru omogenizare.
Fierbem crema de lămâie la foc mic spre mediu, amestecând continuu până când capătă textură de budincă. După stingerea focului, acoperim crema cu folie alimentară, la contact, apoi o lăsăm să se răcească. Iar după răcire, încorporăm, treptat, untul moale, ținut la temperatura camerei și zeama de lămâie, mixând energic pentru omogenizare. O transferăm într-un bol și o lăsăm la rece cel puțin 30 de minute, înainte de a o folosi.
Cu această delicioasă cremă umplem cornetele din aluat foietaj și le așezăm pe platouri. Apoi le decorăm cu zahăr pudră.
Spor și poftă bună!
COMENTARII