Gătește Cornulețe de post cu borș și gem de căpșuni
Ingrediente
- 500 gr făină tip 650
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 125 ml borș
- 5 gr drojdie uscată
- 1 vârf de linguriță cu sare
- coaja de la o lămâie
- 275 gr gem de căpșuni
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Începem prin a cerne făina într-un bol, pentru a fi mai aerată. Adăugăm peste ea drojdia uscată și le amestecă. Creăm o adâncitură la mijloc și punem acolo uleiul amestecat cu borșul. Amestecăm ingredientele solide cu cele lichide până când obținem un aluat ușor sfărâmicios.
Modelăm aluatul în formă sferică și îl acoperim cu o folie de prospețime. Îl lăsăm la odihnit 30 de minute, la loc cald.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi împărțim aluatul în 5-6 părți aproximativ egale. Întindem, pe rând, fiecare parte de aluat pe masa presărată cu făină, în câte o foaie circulară de aproximativ 2 mm grosime. Decupăm foaia în 8 triunghiuri aproximativ egale. Punem la baza fiecărui triunghi câte o linguriță de gem. Umezim vârfurile triunghiurilor de aluat cu puțină apă pentru a se lipi aluatul când îl rulăm. Rulăm aluatul peste gem de la bază spre vârf și formăm cornulețele.
Așezăm cornulețele în tava tapetată cu hârtie de copt la distanțe de 6-7 mm între ele.
Dăm tava cu cornulețe de post cu borș în aluat la cuptor pentru 25-30 de minute. Când le scoatem din cuptor le trecem imediat prin zahărul pudră și le așezăm pe platouri.
Le putem păstra chiar și o săptămână în cutii metalice cu capac, sau în cutii de carton.
COMENTARII