Aluaturi dulci
Cornuri pufoase cu gem
Pofticiosii mei au vrut sa le refac inca o data cornuri pufoase cu gem. Daca tot am dat startul la conserve si am facut primul gem de capsune cu menta, am profitat de ocazie sa-i bucur cu niste cornuri absolut grozave, delicioase si pufoase.
Ingrediente:
- Aluat
- 520-550 g faina
- 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata)
- 2 oua mari
- 100 g zahar
- 150 ml lapte
- 80 g unt
- un varf de lingurita de sare
- vanilie (pastaie,seminte,esenta sau zahar vanilat)
- Umplutura
- gem de capsune (sau la alegere)
- Pentru uns
- 1ou
Mod de preparare pentru reteta de cornuri pufoase cu gem:
Cernem faina intr-un bol adanc (la inceput doar 520 g ) ,facem o gropita in mijlocul ei si punem drojdia amestecata cu un pic de lapte cald (din cantitatea data ). Lasam sa cresca vreo 10 minute iar intre timp batem ouale cu zaharul,sarea si vanilia iar untul il topim impreuna cu laptele. Turnam totul in bol peste drojdie (aveti grija ca untul si laptele sa fie doar caldute, nu fierbinti) si framantam , adaugand daca mai este nevoie si cele 30 de g de faina ramase.
Aluatul trebuie sa fie moale , nelipicios si trebuie framantat vreo 10-15 minute ,cat sa se dezlipeasca de pe maini .Acoperim bolul si-l lasam sa dospeasca in jur de o ora la loc cald.
Cand si-a dublat volumul, punem aluatul pe masa de lucru si-l impartim in doua bile ( biloaie 🙂 ).Intindem cu un sucitor fiecare bila si formam un disc de 33-34 cm. Il taiem in 8 raze si la baza facem o taietura.Pe fiecare punem gem si inchidem bine,apasand cu degetele.
Vom obtine 16 cornuri.
Le asezam intr-o tava acoperita cu hrtie de copt si dam drumul cuptorului.Cand au crescut,le ungem cu oul batut si le coacem 25-30 de minute pana se rumenesc frumos.
Primele 10 minute la 200°C,apoi reducem la 180 °C si continuam ppana sunt coapte complet.
Sunt delicioase caldute dar si reci sunt la fel de pufoase. Daca vreti, le puteti incalzi 30 de secunde in cuptorul cu microunde. Sunt grozave!
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII