Aluaturi sărate
Covrigei cu branza si seminte. Reteta simpla
Covrigei cu branza si seminte, reteta simpla. Covrigei sarati, fragezi si gustosi, cu branza si diverse feluri de seminte.
Cand ai pofta de ceva de rontait, acesti covrigei cu branza si seminte sunt perfecti. Sunt usor crocanti dar fagezi, presarati din belsug cu seminte de mac, susan alb si negru, chimen si parmezan.
Se fac usor, este o reteta simpla, dar care se poate imbogati in funcite de gusturi, cu diverse condimente sau ierburi aromate.
Citește și: Covrigi de casă cu sare. Rețetă de covrigi împletiți
Ingrediente:
- Aluat
- 200 g untura (sau 250 g unt)
- 180 g smantana acra, fermentata (sau iaurt cremos )
- 1 lingura rasa de sare
- 2 oua
- 500 g faina
- Uns si decor
- 1 ou
- seminte de mac, susan, chimen
- parmezan ras sau cascaval
Mod de preparare pentru reteta de covrigei cu branza si seminte:
Topiti untura (sau untul) si puneti-o intr-un bol. Adaugati smantana, sarea, ouale si amestecati bine pana se omogenizeaza.
*Daca vreti, acum puteti adauga o lingurita de boia de ardei iute sau dulce, turmeric, chili, oregano uscat, busuioc, cimbru, usturoi praf, etc.
Apoi incorporati faina si framantati pana obtineti un aluat omogen.
Infasurati-l intr-o folie alimentara si puneti-l la rece cel putin doua ore.
Apoi presarati faina pe planul de lucru si impartiti aluatul in doua bucati. Intindeti-l gros de 4-5 mm, ajutandu-va de faina si decupati covrigeii.
La fel procedati si cu a doua bucata de aluat iar ramasitele framantati-le so decupati iar covrigei.
Asezati-i in tavi acoperite cu hartie de copt, unget-i cu ou si presarati semintele care va plac.
Pe cei cu parmezan sau cascaval nu este nevoie sa-i ungeti, branza se va topi frumos la copt.
*Ies 4 tavi, aproximativ 100 de covrigei.
Coaceti covrigeii 20-25 de minute la 180°C, pana se rumenesc frumos.
Covrigeii cu branza si seminte sunt gata de rontait.
Spor la treaba si pofta buna!
* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.
*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.
COMENTARII