Rețete de bază

Crema de mascarpone

 

Crema de mascarpone, o crema delicata si gustoasa ,extrem de usor si rapid de preparat .Poate fi aromata dupa propriul gust si folosita cu succes la umplerea torturilor sau orice desert ce necesita o crema.

Eu am folosit crema la prajitura din piscoturi ,care s-a bucurat de un real succes si a fost incercata de multi prieteni ai blogului.

 

Ingrediente:

 

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 lingura extract de vanilie ( sau alta aroma,la alegere )

 

Mod de preparare pentru reteta de crema de mascarpone:

 

Dupa cum am spus ,crema de mascarpone se prepara in doi timpi si trei miscari 🙂 . Puneti intr-un bol mascarponele ,smantana pentru frisca ,zaharul pudra si vanilia .

Mixati doar pana cand obtineti o crema consistenta si crema e gata .Nu mixati mai mult decat e necesar sa nu se taie crema .

crema de mascarpone.jpg 2

Poate fi combinata cu bucatele de fructe proaspete ,uscate sau din compot,ciocolata ,nutella,cafea ,etc .

Cantitatea este suficienta pentru a umple si acoperi un tort de 22-24 cm.

Spor la treaba si pofta buna!

 

Eu am folosit-o la prajitura din piscoturi si crema de mascarpone (click pentru reteta) .

prajitura din piscoturi cu crema de mascarpone

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.