Gătește Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean
Timp de preparare
20 min
Nivel
mediu
Porții
4

Ingrediente
- 200 g couscous israelian (sau perle de grâu)
- 1 vânătă medie
- 1 dovlecel mic
- 1 ardei gras roșu
- 100 g broccoli (buchețele mici)
- 1 ceapă mică
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță ierburi de Provence (sau oregano, cimbru, busuioc)
- sare și piper după gust
- 2 linguri sos de soia (opțional, pentru un plus de savoare)
- pătrunjel proaspăt pentru decor.
Mod de preparare
Pentru pregătirea cușcuș-ului mai întâi fierbe apă cu sare. Cantitatea de apă trebuie să fie de aproximativ dublul cantității de cușcuș.
Adaugă cușcuș-ul, lasă-l 8-10 minute (sau cât scrie pe ambalaj), până devine fraged. Scurge, clătește ușor și stropește cu puțin ulei de măsline ca să nu se lipească.
Între timp pregătește legumele.
Taie vinetele și dovlecelul cuburi. Ardeiul se taie bucăți mai mari, ceapa julien, iar broccoli se rupe în buchețele mici.
Usturoiul se toacă mărunt.
Pentru a prepara cușcuș cu legume sotate, într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa cu usturoiul. Adaugă vinetele și dovlecelul și gătește 5-6 minute, până se înmoaie.
Pune ardeiul și broccoli, apoi asezonează cu sare, piper și ierburi aromatice. Opțional, adaugă sos de soia pentru o aromă mai intensă.
Pentru montarea preparatului așază couscous-ul într-un bol, dar într-o parte. în partea cealaltă pune legumele sotate, calde și colorate.
Decorează cu frunze de pătrunjel verde.
Spor și poftă bună!
COMENTARII