Gătește Drob de miel în aluat foietaj
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 400 gr aluat foietaj
- 1 ou pentru uns aluatul
- Pentru drob:
- 250 gr organe interne de miel
- 250 gr carne de miel fiartă
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde
- 25 ml de ulei
- 2 ouă crude
- 4 ouă fierte
- sare și piper după gust
- 2 foi de dafin
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel.
Mod de preparare
Mai întâi vom porționa toate organele de miel în jumătăți sau sferturi și și le ținem în apă rece timp de 10-15 minute. Astfel se va coagula sângele din interior și nu se va mai colora apa în timpul fierberii. Le porționăm apoi în bucăți mai mici. Punem carnea de miel la fiert în apă cu sare, și două foi de dafin. Când carnea începe să se pătrundă, adăugăm și organele de miel tocate mărunt. După fierbere, le tocăm pr toate foarte mărunt.
Tocăm mărunt și ceapa verde, usturoiul verde, mărarul și pătrunjelul.
Fierbem cele 4 ouă și le curățăm.
Când avem toate aceste ingrediente pregătite așezăm o tigaie cu ulei pe flacăra aragazului. Adăugăm în ea ceapa și usturoiul verde și le amestecăm puțin pentru a se înmuia ușor. le asezonăm cu sare, piper și cimbru, apoi le lăsăm să se răcească. Apoi le amestecăm într-un bol cu organele de miel și carnea, dar și cu verdeața tocată și ouăle crude. Omogenizăm bine compoziția și pornim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Cum formăm și coacem drob de miel în aluat foietaj
Așezăm hârtie de copt pe masa de lucru. Întindem aluatul de foietaj direct pe hârtia de copt și crestăm fâșii subțiri pe lateralele lui. Transferăm hârtia de copt cu aluatul într-o tavă de chec și lăsăm fâșiile crestate să cadă liber în exteriorul acesteia. Potrivim bine foaia de aluat, pe dimensiunile tăvii.
Întindem jumătate din compoziția de drob în interiorul aluatului. Adăugăm ouăle fierte și întindem peste ele cealaltă parte din compoziția de drob. O nivelăm bine și aducem fâșiile de aluat peste ea, petrecându-le două câte două la mijloc. Apoi ungem aluatul cu oul amestecat. Punem tava în cuptor și coacem drobul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Porționăm drobul după ce este bine răcit, pentru că atunci se porționează perfect.
Spor și poftă bună!
COMENTARII