DULCEATA DIN FRUCTE DE SOC

Imi doream de mult timp sa-ncerc dulceata din fructe de soc , dar mereu se-ntampla sa nu prind momentul potrivit sa culeg fructele,ba erau uscate,ba prea crude. Reteta este simpla , doar trebuie un pic de rabdare in plus 🙂 .
Imi place socul si aroma lui,nu trece nici un an in care sa nu fac socata sau mai nou sirop din flori de soc delicios si parfumat.Urma dulceata asta si ma bucur ca am incercat-o iar la anul vreau sa fac si un sirop din aceste fructe.
Nu ma intrebati ce gust are pentru ca nu se aseamana cu nimic altceva si nici nu are aroma de flori de soc,mergea aromata cu coaja de lamaie ,vanilie sau de ce nu scortisoara.
Asadar,daca va tenteaza si rabdarea este punctul vostru forte,incercati-o!

 

Ingrediente

  • 800 g fructe de soc(deja curatate)
  • 500 g zahar
  • 100 ml apa
  • sucul de la o lamaie mare

 

Mod de preparare dulceata din fructe de soc

Fructele culese trebuie sa fie bine coapte si moi la apasare .NU se consuma in stare cruda!
Desprindem cu grija bobitele de soc de pe fiecare crenguta,inlaturandu-le pe cele inca verzi,purtand o pereche de manusi de unica folosinta sau de menaj si le punem intr-o sita.Le trecem prin jet de apa si le lasam sa se scurga.

In vasul in care o sa facem dulceata punem zaharul si apa si-l punem pe foc;cand am obtinut un sirop adaugam bobitele de soc si sucul de lamaie.

Fierbem in jur de 20-25 de minute la foc mediu ,incercand pe cat posibil sa luam spuma care se formeaza.
Testam consistenta punand pe o farfurie o lingurita de dulceata,cand s-a racit nu trebuie sa curga prea usor. 🙂

Cand e gata o punem in borcane spalate bine si sterilizate ,punem capacul si le pastram cu gura in jos intre prosoape de bucatarie pana a doua zi cand pot fi etichetate si puse in camara.Pofta buna!

dulceata din fructe de soc

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

41 comentarii la “DULCEATA DIN FRUCTE DE SOC”

  1. N-am mancat in viata mea, asa ca mi-e o pofta de mor! Cred ca sunt dementiale nu? Fructele alea arata ca niste mici coacaje negreu. ce gust au ele luate asa separat? Super arata ! pupici

  2. Am auzit de aceasta dulceata ,nu am avut ocazia sa o gust ,atunci cand eram copii ,ni se spunea ca aceste fructe sunt nebune ,acum raman uimita ca se face dulceata din ele ,HM.

    1. Si eu auzisem de ea acum cativa ani si imi doream s-oncerc!Nu stiu daca e vorba de aceleasi fructe,sunt altele asemanatoare care nu sunt comestibile!
      O zi frumoasa!

  3. s-au copt deja fructele de soc?
    eu am gustat de la cineva, e minunata, si abia asteptam sa se coaca socul sa fac si eu!!
    nu-mi vine sa cred ca am ratat!

  4. Buna, arata super.
    Dulceata aceasta am vazuto si in retetele italienilor, si nu numai, italieni mananca
    si flori da soc impanate dar fac si inghetata asa ca o sa ancerc toate retetele astea,
    va astept sa degustam impreuna.

  5. Si eu fac si tare mult imi place. Multa lume nu stie ca se poate face dulceata din soc. Zilele astea pornesc la cules 🙂
    Zi frumoasa!

  6. Da de ce se pune apa cind faci gem/dulceata de soc (sau alte fructe )doar lasa destul lichid si zaharul care e prea mult la cantitatea de fructe se topete in el ,de fapt sunt multe retete interesante care nu fac nici un sens ,dar totusi multumim caci deschideti ochi multor personae care sunt interesate sa faca ceva ,un pic de conservant nu strica ca sa stea si pe iarna ,thanks & God bless ,have a nice day

    1. Buna.Dupa cum vezi din apa si zahar am facut initial un sirop in care au fiert fructele.Si nu in toate gemurile/dulceturile folosesc apa,de exemplu capsunele nu au nevoie de apa pentru ca sunt fructe zemoase,in schimb fructele de soc sau nucile vrezi nu sunt si au neaparata nevoie de acel sirop facut din zahar si apa.
      Cat despre conservant,no way,nu folosesc niciodata si totusi genurile mele se pastreaza perfect si 3 ani.Have a nice day too ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.