Gătește Farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- Pentru chiftele:
- 500 gr carne tocată, vită + porc
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță de sare
- 1/4 linguriță de piper măcinat
- cimbru și rozmarin
- 1 ou
- 2 linguri de făină
- ulei pentru prăjit
- 450 gr sos picant de roșii
- Pentru prepararea pastelor:
- 200 gr de farfalle
- apă și sare
- 1 linguriță de ulei
- 200 gr de mazăre congelată
Mod de preparare
Începem cu prepararea chiftelelor.
Amestecăm carnea tocată cu ceapa tocată și usturoiul tocat, adăugăm sare și condimente și amestecăm bine ingredientele. Adăugăm și un ou pentru a lega bine compoziția, apoi formăm chiftelele și le trecem prin făină. Le prăjim într-o tigaie cu ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Le scoatem într-o crăticioară, punem sosul de roșii peste ele și mai completăm cu 250 ml de apă. Fierbem chiftelele în sos pentru 15-20 de minute.
Între timp, ne ocupăm și de prepararea pastelor și a mazării. Mazărea fiind congelată nu necesită decât un timp scurt de fierbere. Punem 2 litri de apă într-o oală, adăugăm o linguriță de sare, iar când apa începe să fiarbă, adăugăm mazărea. O lăsăm 7-8 minute, apoi o scurgem.
În locul acesteia adăugăm pastele. Le fierbem și pe acestea 12-15 minute, apoi le scurgem.
Servim delicioasele farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant, calde, simple sau decorate cu verdeață tocată.
Spor și poftă bună!
COMENTARII