Chifteluțe / Carne tocată

Farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant

Ne plac chiftelele cu diferite sosuri, ne place mazărea, dar și pastele și le-am combinat într-o rețetă de farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant. Este o combinație și gustoasă, dar și consistentă pentru masa de prânz.

Foarte des preparăm chiftele din carne tocată cu legume. Preparăm de la început o cantitate mai mare, iar pentru cele care rămân pentru a doua zi preparăm diferite sosuri.

Vedeți aici și rețeta de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi. Este combinația de chiftele cu sos cea mai des preparată, pentru că este adorată de întreaga familie.

Interesantă este și rețeta de chiftele la cuptor în sos bechamel. Chiftelele se pot prepara din orice tip de carne: de pui, porc sau vită. Sosul bechamel ușor picant și cremos completează armonios gustul chiftelelor.

Putem prepara diferite combinații atât pentru compoziția de chiftele, cât și pentru sosuri. Rețetele sunt foarte versatile.

Cum preparăm rețeta de farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant

Pentru rețeta de față preparăm chiftelele la cuptor și adăugăm peste ele fie un sos picant de roșii, de la borcan, fie unul proaspăt preparat. Noi ne asigurăm de toamna diferite sosuri la borcane, perfecte pentru paste, pizza și alte preparate.

Pastele farfalle le fierbem separat, în apă cu sare, la fel și mazărea, pe care o folosim de la congelator. Apoi combinăm pastele cu mazărea și adăugăm chiftelele în sosul picant.

Este o mâncare gustoasă și sățioasă, ce nu mai necesită altceva la masă.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de paste și de chiftele, simple sau cu sosuri, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant.

Farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant

Gătește Farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

6

Farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 500 gr carne tocată, vită + porc
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper măcinat
  • cimbru și rozmarin
  • 1 ou
  • 2 linguri de făină
  • ulei pentru prăjit
  • 450 gr sos picant de roșii
  • Pentru prepararea pastelor:
  • 200 gr de farfalle
  • apă și sare
  • 1 linguriță de ulei
  • 200 gr de mazăre congelată

Mod de preparare

Începem cu prepararea chiftelelor.

Amestecăm carnea tocată cu ceapa tocată și usturoiul tocat, adăugăm sare și condimente și amestecăm bine ingredientele. Adăugăm și un ou pentru a lega bine compoziția, apoi formăm chiftelele și le trecem prin făină. Le prăjim într-o tigaie cu ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Le scoatem într-o crăticioară, punem sosul de roșii peste ele și mai completăm cu 250 ml de apă. Fierbem chiftelele în sos pentru 15-20 de minute.

Între timp, ne ocupăm și de prepararea pastelor și a mazării. Mazărea fiind congelată nu necesită decât un timp scurt de fierbere. Punem 2 litri de apă într-o oală, adăugăm o linguriță de sare, iar când apa începe să fiarbă, adăugăm mazărea. O lăsăm 7-8 minute, apoi o scurgem.

În locul acesteia adăugăm pastele. Le fierbem și pe acestea 12-15 minute, apoi le scurgem.

Servim delicioasele farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant, calde, simple sau decorate cu verdeață tocată.

Spor și poftă bună!