Pește
File de somon în crustă de muștar cu fistic
Pentru că ai mei preferă, detașat, somonul dintre toate sortimentele de pește, încerc să îl prepar în mai multe moduri, iar de curând am preparat Rețeta File de somon în crustă de muștar cu fistic.
Este o rețetă inspirată din emisiunea Chefi la cuțite pe care o urmărim cu interes sezon după sezon.
Am servit somonul cu legume mexicane, o combinație simplă și la îndemână.
Citește și: Tartar de somon cu avocado și cremă de brânză
Mai găsiți pe blog și Rețeta Somon cu sparanghel la tigaie, dar mai multe rețete cu pește găsiți în Categoria Pește.
Ingrediente
- 750 gr file de somon
- sare și piper
- zeama de la 1/2 lămâie
- Pentru crustă:
- 50 gr fistic
- 1 lingură muștar clasic
- 1 lingură muștar cu miere
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță ulei de măsline
- cimbrișor și oregano
- legume mexicane, pentru servit
Mod de preparare
Iată cât de simplu și rapid preparăm Rețeta File de somon în crustă de muștar cu fistic!
Pregătim fileurile de somon curățându-le de solzi, de grăsime și extrăgând cu o pensetă de bucătărie, oasele. Stropim fileurile de somon cu zeama de la 1/2 lămâie și presărăm peste ele sare și piper. Le acoperim și le lăsăm la odihnit până pregătim crusta de muștar cu fistic.
Amestecăm într-un vas cele două tipuri de muștar cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, puțin cimbrișor și puțin oregano. Puteți pune condimentele preferate. Măcinăm fisticul grosier și îl amestecăm cu pasta de muștar. Cu această compoziție ungem fileurile de somon pe deasupra și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le lăsăm să se odihnească 10-12 minute, timp în care pornim cuptorul la 200 de grade.
Dăm tava cu fileurile de somon la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade.
Între timp fierbem legumele mexicane în apă clocotită, cu sare pentru 8-10 minute, nu mai mult.
Servim fileul de somon în crustă de muștar cu fistic, cald, alături de legumele mexicane scurse, tot calde.
Putem să mai presărăm pe deasupra legumelor verdeață, sau ceva ierburi de grădină, uscate, vegeta de casă, sau le lăsăm simple că sunt tare gustoase.
Click pe galeria foto pentru a vedea rețeta în imagini!
COMENTARII