Gătește Foi cu miere coapte pe dosul tăvii
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
7
Ingrediente
- Pentru șapte foi de 23/36 cm:
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 3 ouă medii
- 100 ml lapte rece
- 1200 gr de făină albă tip 000
- 225 gr zahăr tos
- 225 gr miere
- 1 linguriță cu scorțișoară( opțional)
- 1 lingură vârfuită cu bicarbonat de sodiu
- 1 lingură de oțet
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Punem într-o crăticioară, așezată pe flacăra aragazului, untul, mierea, scorțișoara și zahărul. Amestecăm ingredientele respective cu o spatulă, până când sunt diluate și obținem un sos consistent. Stingem focul și lăsăm compoziția obținută la răcit.
Într-un bol amestecăm bine ouăle cu un praf de sare, iar într-un pahar amestecăm bicarbonatul cu oțetul.
Cernem făina într-un bol și creăm o adâncitură la mijlocul ei. Punem acolo sosul de miere, ouăle amestecate și bicarbonatul stins în oțet. Amestecăm bine aceste ingredientele, încorporând și făina din bol. La final, adăugăm și lapte, dar atât cât să rezulte un aluat compact.
Împărțim aluatul în șapte părți egale. Dacă folosiți o tavă mai mare, puteți pregăti doar 4-5 foi.
Întindem fiecare bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară de dimensiunile tăvii, pe masa presărată cu făină. Ne folosim de sucitorul de aluaturi și transferăm foaia pe dosul tăvii tapetată cu hârtie de copt. Cu un cuțit vom decupa surplusul de aluat astfel încât foile să aibă marginile drepte. Înțepăm foile de aluat din loc în loc cu o furculiță, pentru a se coace uniform.
Încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem, pe rând, cele șapte foi, pentru 4-5 minute fiecare.
După coacere, le așezăm una peste alta și lăsăm să se răcească înainte de a le umple cu cremă.
După umplere, prăjitura va avea nevoie de un timp de stat la rece pentru a se hidrata foile și a se putea porționa perfect.
COMENTARII