Gătește Fursecuri vieneze cu stafide și mălai
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
30
Ingrediente
- 2 gălbenușuri
- 300 g unt 82% grăsime
- 200 gr zahăr pudră
- 275 gr făină tip 000
- 125 gr făină de porumb( mălai)
- 2 lingurițe esență de vanilie
- un praf de sare
- 100 gr stafide
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor.
Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului de fursecuri vieneze, mai întâi lăsăm untul la temperatura camerei, pentru 15-20 de minute. Apoi îl amestecăm cu zahărul pudră până când devine cremos.
Adăugăm gălbenușurile și vanilia și omogenizăm bine compoziția. Apoi adăugăm mălaiul și făina amestecată cu sarea. La final adăugăm stafidele și din nou omogenizăm. Aluatul nu va fi ferm ca aluatul clasic pentru fursecuri, ci va fi ușor moale.
Acoperim bolul cu o folie de prospețime și îl punem la frigider pentru o oră. În acest interval de timp mălaiul se va hidrata și aluatul va deveni mai ferm.
Înainte de a scoate aluatul de la rece pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și punem hârtie în tava de copt.
Luăm cu lingurița din aluat și facem mici grămăjoare în tavă, pe care le aplatizăm frumos.
Coacem delicioasele fursecuri vieneze cu stafide și mălai pentru 12-15 minute, la 180 de grade Celsius.
Le putem pudra cu zahăr sau le putem servi simple.
Spor și poftă bună!
COMENTARII