Biscuiți / Fursecuri

Fursecuri vieneze cu stafide și mălai

Pentru a spori colecția de rețete de fursecuri pentru Crăciun, poposim puțin prin bucătăria austriacă și preparăm rețeta de fursecuri vieneze cu stafide și mălai. Sunt foarte gustoase, sunt fragede și frumos colorate de la mălai.

Bucătăria austriacă este recunoscută pentru rețetele tradiționale de Crăciun. Tot de la ei avem și rețeta de cornulețe cu nucă și vanilie, denumite Vanillekipferl. Sunt fragede și foarte aromate și nu sunt umplute cu nimic. Se prepară doar din aluat, modelate sub formă de semilună. Sunt acel gen de desert, pe cât de simplu, pe atât de delicios.

Și tot din aceeași bucătărie ne-am inspirat și pentru rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. Ișlerele sunt fursecuri austriece preparate dintr-un aluat fraged cu unt și migdale, nucă sau alune de pădure măcinate fin. Sunt umplute cu diferite creme, sau dulceață și glazurate cu ciocolată.

Tot de la ei mai avem și rețeta de fursecuri Linzer. Și acestea sunt tot fragede și gustoase. Migdalele măcinate din aluat le oferă o textură deosebită și un gust minunat. Sunt aromate cu vanilie și sunt umplute cu gem de fructe colorat și aromat.

Ce ingrediente conține rețeta de fursecuri vieneze cu stafide și mălai

Pentru prepararea fursecurilor din rețeta actuală, pe lângă mălai și stafide mai avem nevoie și de făină de grâu, gălbenușuri și unt. Ca și aromă folosim tot vanilia. Este aroma lor preferată pe care o întâlnim în majoritatea deserturilor.

Fursecurile se prepară ușor, prin amestecarea rapidă a ingredientelor. La fel de ușor se și modelează, fără a avea nevoie de forme speciale de decupat. Aluatul se pune cu lingurița în tavă și i se dă formă rotundă.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de fursecuri inspirate din bucătăriile lumii, de unde o puteți alege pe cea care vă place.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de fursecuri vieneze cu stafide și mălai.

Fursecuri vieneze cu stafide și mălai pe un grătar

Gătește Fursecuri vieneze cu stafide și mălai

Timp de preparare

15 min

Nivel

ușor

Porții

30

Fursecuri vieneze cu stafide și mălai

Ingrediente

  • 2 gălbenușuri
  • 300 g unt 82% grăsime
  • 200 gr zahăr pudră
  • 275 gr făină tip 000
  • 125 gr făină de porumb( mălai)
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • un praf de sare
  • 100 gr stafide
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor.

Mod de preparare

Pentru prepararea aluatului de fursecuri vieneze, mai întâi lăsăm untul la temperatura camerei, pentru 15-20 de minute. Apoi îl amestecăm cu zahărul pudră până când devine cremos.

Adăugăm gălbenușurile și vanilia și omogenizăm bine compoziția. Apoi adăugăm mălaiul și făina amestecată cu sarea. La final adăugăm stafidele și din nou omogenizăm. Aluatul nu va fi ferm ca aluatul clasic pentru fursecuri, ci va fi ușor moale.

Acoperim bolul cu o folie de prospețime și îl punem la frigider pentru o oră. În acest interval de timp mălaiul se va hidrata și aluatul va deveni mai ferm.

Înainte de a scoate aluatul de la rece pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și punem hârtie în tava de copt.

Luăm cu lingurița din aluat și facem mici grămăjoare în tavă, pe care le aplatizăm frumos.

Coacem delicioasele fursecuri vieneze cu stafide și mălai pentru 12-15 minute, la 180 de grade Celsius.

Le putem pudra cu zahăr sau le putem servi simple.

Spor și poftă bună!