Conserve
Gem de cachi. Reteta plina de vitamine
Nu stiu daca la noi sunt cunoscute, aceste fructe minunate numite si curmale japoneze sau fructe kaki sunt o bogata sursa de vitamine. Contin vitamina A, B1, C si E, calciu, potasiu, fosfor si beta-caroten. O descriere mai amanuntita o gasiti aici.
In fiecare toamna pomul din curtea mea este plin de fructe care, anul acesta sunt foarte, foarte dulci.
Iata-l!
Le-am cules pe cele mai coapte si am facut cateva borcanele cu gem de cachi doar pentru mine pentru ca ai mei nu le mananca sub nici o forma. Daca nu sunt foarte bine coapte au un gust astringent datorita continutului mare de tanin care, odata cu maturizarea completa a fructului dispare.
Ingrediente pentru reteta de gem de cachi:
- 750 g pulpa de cachi(7 fructe)
- 150 g zahar
- 50 ml rom
Mod de preparare:
Am curatat fructele de coaja si le-am pus impreuna cu zaharul intr-un vas antiaderent la foc mediu.
Am fiert compozitia aproximativ 20 de minute dupa care am adaugat romul si am continuat fierberea inca 5 minute.
Am pus gemul in borcane sterilizate si le-am lasat 10 minute cu capacul in jos, iar dupa ce s-au racit complet le-am depozitat .
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII