GEM DE CIRESE

Stiu ca am fost cam absenta zilele astea dar am un motiv intemeiat 🙂 ,s-au copt ciresele iar eu sunt cu ochii  pe ele si am preparat un delicios gem de cirese.Asa ca vor urma o serie de retete,majoritatea cu cirese,ca doar e sezonul lor si trebuie sa-nchidem in borcane din culoarea si gustul lor minunat pentru la iarna ,cand ne vom aduce aminte cu nostalgie de zilele insorite.

Ingrediente

  • 2 kg cirese (raman 1,8 kg dupa ce le-am scos samburii)
  • 600 g zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare gem de cirese
Spalam ciresele,le curatam de codite si le scoatem samburii.Eu (happy me 🙂 ) am avut un ajutor de nadejde care ma scoate mereu din incurcatura cand am treburi migaloase pe care eu nu prea le agreez.Ea le-a scos samburii iar eu le-am tocat pentru ca nu am vrut ca fructele sa ramana intregi.Initial ma gandisem sa le maruntesc la robot dar m-am razgandit pentru ca am vrut sa fie gem ,nu marmelada.
Punem zaharul si sucul de la lamaie peste ele si amestecam din cand in cand timp de o ora pana cand isi lasa suficient suc.
Punem vasul pe foc  iar cand  fierbe spumam de cate ori este nevoie pana cand suprafata ramane curata,fara spuma.Fierbem pana cand gemul de leaga,aproximativ 1 ora si 20 de minute.
Punem fierbinte in borcane curate si sterilizate bine ,pe care le punem cu capacul in jos infasurate  in proasoape de bucatarie pana se racesc complet.
Depozitam in camara.Delicios,pofta buna!
gem-de-cirese-028
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

50 comentarii la “GEM DE CIRESE”

  1. Bravo Flory, delicios ce-ai facut tu acolo!
    Vad ca ai inceput seria conservelor. Eu o astept pe mama ca in doi puterea creste :))!

  2. Esti o norocoasa ,ca ai cirese in curte ,noi care stam la bloc ,le ducem dorul ,coasta foarte mult ,asa ca ne punum pofta in ciu,anul acesta ,dar am o speranta ca poate la un unchi la tara vor fi ,sa pot si eu sa strang ,dar vreme este capricioasa si cad toate.

    1. Da,sunt norocoasa ,am mai multi pomi fructiferi si fac conserve in fiecare an cu fructe proaspete.Si pe-aici a plouat foarte mult,multe dinte cirese erau crapate din cauza asta.Pupici

  3. Wowww, ai deja cirese! Cum poate sa arate! Fantastic! Cînd ma uit la langosul ala îmi vine sa plîng de pofta! Sa va fie de bine! Pup!

    1. Daaa,e aproape cules tot ciresul,mai am doi mai micuti,sunt gata si ei intr-o saptamana.
      Cat despre scovearga ,mi-am facut ca lesinam de pofta,Pup si eu!

  4. Am apucat si eu sa congelez cateva… si sa ma satur pentru o saptamana! 🙂 Pana la dulceata.. mai este, asa ca ma servesc de la tine.
    Pupici

  5. Harnicut-o ce culoare faina are,,,superb,se potriveste cu bucataria mea,,,,trimite si la mine,,,ca nu o mananc,o expun in bucatarie!!yamii!!pupp!!

  6. Foarte bine arata dulceata ta, si e de cirese!! Cum as putea refuza? Daca mai pui si o dulceata de capsuni…I’m addicted to you forever! 😛 Pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.