Conserve
Gem de kiwi si portocale. Reteta delicioasa
Daca anul trecut v-am propus sa-ncercati un simplu gem de kiwi, anul asta va recomand o varianta delicioasa de gem de kiwi si portocale.
Gemurile dulci-acrisoare sunt printre preferatele mele, iar combinatia kiwi-portocale este minunata. Daca va plac in mod deosebit aceste fructe, trebuie sa-ncercati neaparat si acest gem, este minunat.
Ingrediente:
- 1,5 kg kiwi (1,1 kg dupa curatare)
- 1 kg portocale (600 g dupa curatare)
- 850 g zahar
- coaja rasa de la o portocala bio (optional)
Mod de preparare pentru reteta de gem de kiwi si portocale:
Alegem fructe bine coapte si le curatam de coaja.
Portocalele le curatam astfel incat sa eliminam si partea alba si le tocam cubulete. Kiwi trebuie sa fie foarte bine copti, daca apasam cu degetul pe ei trebuie sa ramana urma. Tocam cubulete si acceste fructe si le punem impreuna cu portocalele si zaharul intr-o cratita mare cu fund dublu.
Punem vasul la foc mediu si amestecam timp de 2-3 minute pana se lasa sucul fructelor.
Pregatim borcane spalate si sterilizate bine si punem cu grija gemul fierbinte. Le acoperim cu prosoape de bucatarie si le lasam pana a doua zi, apoi le depozitam in camara.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII