Gătește Gogoșele aperitiv din mămăliguță cu brânză sărată
Ingrediente
- 250 gr mămăliguță
- 250 gr brânză telemea, veche
- 100 gr făină
- 1 ou
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță busuioc uscat
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru Gogoșele aperitiv din mămăliguță cu brânză sărată.
Punem mămăliguța cu brânza și oul într-un bol și le amestecăm cu mixerul, folosind brațele pentru aluaturi.
Adăugăm făină, atât cât să devină compact aluatul, să fie ca o punte de legătură. Eu am pus 100 de grame, dar depinde și de consistența mămăliguței și de cea a brânzei.
Oricum, aluatul este unul moale, nu facem aluat de întins pe masă ci de pus în tigaie cu lingurița. Nu trebuie să fie nici cursiv.
Adăugăm și busuiocul uscat și omogenizăm aluatul.
Punem o tigaie cu ulei la încins, la foc mediu spre mare.
Trecem lingurița prin ulei, apoi luăm din aluat și așezăm grămăjoare în uleiul încins.
Lăsăm gogoșelele să se rumenească pe prima parte, apoi le întoarcem cu o paletă.
Gogoșelele se vor dezvolta ușor, datorită prafului de copt.
Avem grijă să mai reducem intensitatea focului la a doua tură, pentru a nu rumeni gogoșelele prea rău.
Deci, sub deviza „Nimic nu se aruncă, totul se recondiționează”, iată că și din mămăliguța rămasă putem prepara gustări delicioase.
COMENTARII