Gogoșele aperitiv din mămăliguță cu brânză sărată

Gogoșele aperitiv din mămăliguță cu brânză sărată

15 min

simplu

25 portii

Pentru că am avut mămăliguță în meniu, cu o zi înainte și pentru că a mai rămas o felie nemâncată, m-am gândit să prepar această rețetă de Gogoșele aperitiv din mămăliguță cu brânză sărată.

Foarte bune au ieșit, dar puține pentru ai mei pofticioși, așa că musai să repet rețeta cât de curând.

Am pornit de la Această Rețetă de Pernuțe din mămăliguță cu brânză, dar am adaptat-o pe parcurs și nu au mai ieșit atât de crocante. Au ieșit exact ca niște gogoșele cu interior aerat și cu gust de brânză cu mămăliguță.

Iar ca să le dau un plus de aromă, am adăugat și niște busuioc uscat.

Voi puteți să le aromatizați după propriul gust, cu cimbru, cu rozmarin, cu boia de ardei, chimen, sau ce vă mai trece prin cap. Vă asigur că sunt grozav de bune.

Vă mai recomand să vedeți și Aceste idei despre cum să folosim pâinea veche!

Gogoșelele aperitiv din mămăliguță cu brânză sărată merg servite pe post de ronțăieli în fața calculatoarelor, sau a televizoarelor. Merg servite cu ceapă verde, sau cu o cană de iaurt.

 

Ingrediente

  • 250 gr  mămăliguță
  • 250 gr brânză telemea, veche
  • 100 gr făină
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Gogoșele aperitiv din mămăliguță cu brânză sărată.

Punem mămăliguța cu brânza și oul într-un bol și le amestecăm cu mixerul, folosind brațele pentru aluaturi.

Adăugăm făină, atât cât să devină compact aluatul, să fie ca o punte de legătură. Eu am pus 100 de grame, dar depinde și de consistența mămăliguței și de cea a brânzei.

Oricum, aluatul este unul moale, nu facem aluat de întins pe masă ci de pus în tigaie cu lingurița. Nu trebuie să fie nici cursiv.

Adăugăm și busuiocul uscat și omogenizăm aluatul.

Punem o tigaie cu ulei la încins, la foc mediu spre mare.

Trecem lingurița prin ulei, apoi luăm din aluat și așezăm grămăjoare în uleiul încins.

Lăsăm gogoșelele să se rumenească pe prima parte, apoi le întoarcem cu o paletă.

Gogoșelele se vor dezvolta ușor, datorită prafului de copt.

Avem grijă să mai reducem intensitatea focului la a doua tură, pentru a nu rumeni gogoșelele prea rău.

Deci, sub deviza „Nimic nu se aruncă, totul se recondiționează”, iată că și din mămăliguța rămasă putem prepara gustări delicioase.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.