Pentru că ne-a cuprins nostalgia anilor de copilărie, am preparat câteva gogoși cu flori de salcâm în aluat, după rețeta bunicii. Foarte bune și foarte aromate au ieșit.
Dacă vă plac gogoșile cu iaurt în aluat, turnate cu lingura, cu siguranță veți adora și gogoșile cu flori de salcâm.
Tot din seria preparatelor cu flori de salcâm mai pregătim și clătite cu flori de salcâm în aluat.
Foarte gustos și aromat iese și siropul concentrat din flori de salcâm.
În lista de așteptare mai este și rețeta de dulceață, care are un gust demențial.
Citește și: Sirop concentrat din flori de salcâm
Rețetă de gogoși cu flori de salcâm în aluat
Rețeta aluatului acestor minunate gogoși este rețeta clasică, cu iaurt. Diferența constă în textura ușor mai fluidă, pentru că adăugăm și flori de salcâm. Se folosesc florile întregi, cu codițe cu tot. De obicei se pun câte două flori la o gogoașă, pentru a se simți din plin gustul și aroma acestora. Dar depinde și de gustul fiecăruia și de cât de dese sunt florile.
Tot din seria rețetelor de gogoși mai speciale, mai găsiți pe blog o rețetă de gogoși cu mere și banane în aluat. V-o recomand cu toată încrederea pentru că este chiar deosebită. Se simte din plin aroma bananelor, dar și a merelor, iar scorțișoara adăugată le înnobilează complet gustul.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.