Dulciuri

Gogoși cu mere și banane în aluat

Dacă vă plac gogoșile, dar și deserturile cu mere, trebuie să încercați aceste gogoși cu mere și banane, că tare bune sunt.

Sunt foarte gustoase și aromate, atât de la banane și mere, cât și de la scorțișoara adăugată!

Se prepară rapid, nefiind nevoie de timp de așteptare ca la gogoșile dospite.

Aluatul se pune cu lingura în uleiul încins, ca la gogoșile cu iaurt.

De fapt compoziția acestor gogoși este asemănătoare cu cea a gogoșilor cu lingura.

Dar se adaugă în plus mere răzuite, banane pasate și scorțișoară.

Rețetă de gogoși cu mere și banane

V-am prezentat toamna o Rețetă de mere la borcan pentru iarnă. Iată că acum folosim din plin acele mere, la diverse deserturi.

Tare bine au prins! Doar desfacem borcanul, adăugăm scorțișoară și le includem în deserturi.

Dar se pot folosi și mere proaspete, date pe răzătoare. Iar zahăr nici nu trebuie adăugat în aluat dacă merele sunt dulci. Bananele oricum sunt foarte dulci. Doar mai pudrăm gogoșile la final cu zahăr pudră.

Interiorul gogoșilor cu mere și banane nu va fi pufos ca al gogoșilor cu iaurt. Va fi ușor umed, dar tare gustos.

Dacă doriți, să evitați prăjeala, puteți prepara din aceeași compoziție clătite pufoase. Sau, dacă aveți aparat de vafe, puteți opta pentru acestea. Găsiți pe blog și o rețetă de vafe cu mere în compoziție.

* Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Gogoși cu mere și banane

Gătește Gogoși cu mere și banane în aluat

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

30

Gogoși cu mere și banane

Ingrediente

  • 750 gr mere răzuite
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 2 banane medii, foarte coapte
  • 3 ouă medii
  • 400 gr iaurt cu 3,5 % grăsime
  • 10 gr praf de copt
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 500-550 gr făină
  • 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie

 

Mod de preparare

Începem prin a amesteca merele răzuite cu scorțișoara. Bananele le decojim și le procesăm cu ajutorul unui blender, apoi le adăugăm peste mere.

Amestecăm praful de copt cu iaurtul și imediat adăugăm amestecul peste mere și banane.

Ouăle le mixăm cu un praf de sare până devin ușor spumoase. Le încorporăm în compoziția de mai sus.

La final, adăugăm făina cernută și omogenizăm aluatul.

Cantitatea de făină se va pune în funcție de cât de zemoase sunt merele. Urmărim să obținem o compoziție mult mai groasă decât a clătitelor.  Nu va fi o compoziție cursivă, dar nici foarte fermă ca la gogoșile clasice.

Punem o tigaie adâncă, sau un ceaun cu ulei la încins. Luăm cu lingura din aluatul de gogoși și scufundăm în ulei. Punem 5-6 gogoși odată și le lăsăm să se rumenească bine pe prima parte, apoi le întoarcem.

Focul se va întreține la intensitate mai mare spre maximă la prima rundă. Pe măsură ce uleiul se încinge, mai micșorăm intensitatea focului.

Foarte mult contează intensitatea focului la aceste gogoși. Dacă folosim flacăra sub medie gogoșile se vor îmbiba cu ulei. Însă dacă folosim flacăra la intensitate maximă gogoșile se vor rumeni rapid, dar interiorul va rămâne necopt.

Așadar, nu ezitați să încercați aceste gogoși cu mere și banane și să-i răsfățați pe cei dragi cu ele, că tare bune sunt!

Le puteți servi pudrate cu zahăr cu aromă de vanilie!

Spor și poftă bună!

Pentru a vedea și rețeta în imagini, dați click pe galeria foto de mai sus!