Aluaturi dulci
Gogosi la cuptor glazurate cu ciocolata
De mult timp vroiam sa incerc o reteta de gogosi la cuptor si iata ca Provocarea secreta, a carei gazda este Diana, mi-a dat ocazia ,prin blogul care mi-a revenit aceasta luna-Doi si un”sfert” la masa.
Sunt multumita de rezultat, au iesit niste gogosi pufoase si delicioase pe care le-am glazurat cu ciocolata si va recomand cu incredere sa le incercati, sunt minunate!
Ingrediente:
- 600 g faina (plus pentru intins)
- 35 g drojdie
- 2 oua
- 360 ml lapte
- 75 g unt
- 4 linguri de zahar (90 g )
- o lingurita extract /esenta de vanilie
- un vf de lingurita de sare
- 100 g ciocolata amaruie
- 50 g ciocolata alba
- 5 linguri de lapte(3+2)
- bombonele colorate
Mod de preparare pentru reteta de gogosi la cuptor:
Am obtinut un aluat moale pe care l-am lasat sa creasca intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer, pana si-a dublat volumul.
Am pus faina pe blatul de lucru si am rasturnat aluatul. L-am mai framantat un pic cu putina faina si apoi am intins o foaie cu grosimea de 1,5 cm.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII