Gătește Guguluf cu mascarpone și glazură de lămâie, decorat cu căpșuni
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 4 ouă medii
- 125 gr zahăr
- 25 gr zahăr vanilinat
- 150 ml ulei
- 250 gr mascarpone
- 250 gr făină
- 7 gr praf de copt
- 1 praf de sare.
- Pentru glazură:
- 2 albușuri
- 200 gr de zahăr pudră
- sucul de la o lămâie
- 6-8 căpșuni.
Mod de preparare
Înainte de a începe prepararea compoziției pentru aluatul de chec, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și ungem forma de guguluf cu ulei și presărăm făină. Folosim o formă cu diametrul de 32 cm.
Apoi amestecăm făina cu praful de copt și trecem amestecul prin sită. Spargem ouăle în bolul mixerului, le presărăm cu sare, adăugăm și zahărul și le amestecăm cu mixerul până când obținem o compoziție cremoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt.
Picurăm uleiul în timp ce amestecăm și omogenizăm compoziția. Apoi adăugăm brânza mascarpone și din nou omogenizăm compoziția.
Încorporăm făina în compoziția de ouă, amestecând încet cu o spatulă, până la omogenizare.
Întindem aluatul obținut în tava de chec și îl nivelăm uniform la suprafață. Coacem checul guguluf cu mascarpone pentru 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, lăsăm checul să se tempereze 10 minute în tava de copt. Apoi îl transferăm pe un platou sau un grătar și îl lăsăm să se răcească bine.
Preparăm glazura de lămâie.
Amestecăm albușurile cu zahărul pudră, adăugat treptat. Apoi picurăm și sucul de lămâie în timp ce amestecăm pentru omogenizare.
Când glazura este bine legată, o întindem deasupra checului.
Lăsăm checul la loc răcoros până când glazura se mai întărește deasupra checului. Apoi îl putem decora cu jumătăți de căpșuni și îl porționăm. Este absolut delicios și spectaculos!
COMENTARII