Rețete de post

Hummus cu ardei copți. Rețetă delicioasă de post

Pentru deliciul zilelor de post, rețeta de hummus cu ardei copți poate fi una dintre opțiuni. Hummus-ul este mai gustos și mai consistent, dar și plăcut colorat.

Rețetele de hummus sunt printre primele la care ne gândim în perioadele de post. Sunt extrem de gustoase, de sănătoase și de consistente, dar și foarte versatile. În plus, se prepară într-un timp scurt, mai ales dacă folosim ingrediente conservate.

Pe lângă ingredientele de bază ale rețetei, putem adăuga diferite legume sau fructe, pentru un plus de gust și textură. Un astfel de exemplu îl puteți descoperi pe blog la rețeta de hummus cu vinete coapte. Iese absolut delicios în această combinație, dar și foarte consistent și sățios. Salata de vinete place tuturor, iar combinată cu pasta de năut și cea de susan este de-a dreptul delicioasă.

Iar o variantă cu fructe o puteți descoperi la rețeta de hummus cu avocado. Este încă o rețetă rapidă care ne place foarte mult. Este gustoasă, hrănitoare, iar combinația dintre năut și avocado este minunată.

Cum preparăm rețeta de Hummus cu ardei copți

Tot ce avem de făcut în plus față de rețeta clasică, este să coacem ardeii și să-i curățăm. Apoi, avem două variante. Fie pasăm ardeii împreună cu celelalte ingrediente, fie îi tocăm mai mărunt și îi adăugăm ca decor, deasupra hummus-ului. Gustul va fi același, dar aspectul diferit.

Noi am testat ambele variante, dar o preferăm în mod deosebit pe cea cu ardeii pasați.

Dacă și voi adorați hummus-ul, vă invităm să descoperiți pe blog mai multe rețete, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

Vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de hummus cu ardei copți.

Porție de hummus cu ardei copți în bol negru, alături de legume proaspete și lipii

Gătește Hummus cu ardei copți. Rețetă delicioasă de post

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

8

Porție de hummus cu ardei copți în bol negru, alături de legume proaspete și lipii

Ingrediente

  • 500 gr boabe de năut fierte
  • 50 gr tahini (pastă de susan alb)
  • 50 ml ulei de măsline
  • sucul de la 1 lămâie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 3 gr de chimion
  • sare și piper după gust
  • câteva frunze de coriandru proaspăt
  • 3-4 ardei copți.

Mod de preparare

Mai întâi vom spăla ardeii, îi ștergem bine și îi coacem folosind una dintre metodele pe care le avem la îndemână. Cei mai gustoși ies copți pe grătarul cu cărbuni. Însă în lipsa acestuia putem folosi aragazul, cuptorul sau friteuza.

Putem folosi și ardei copți de la borcan sau congelați.

Apoi vom prepara pasta de năut.

Scurgem boabele de năut din conservă și le clătim cu apă rece. Le adăugăm în recipientul unui blender electric sau în robot. Păstrăm și lichidul, pentru că vom avea nevoie de o parte din el pentru a potrivi textura hummus-ului.

Adăugăm pasta de susan peste boabele de năut, dar și sucul de la 1/2 lămâie, puțin ulei de măsline și frunzele de coriandru, tocate mărunt, usturoiul și ardeii copți și curățați.

Pornim blenderul și transformăm ingredientele într-o pastă cremoasă și omogenă. Gustăm hummus-ul și îi potrivim gustul cu piper, chimion, suc de lămâie și sare.

Textura o potrivim adăugând ulei de măsline, dar și din lichidul în care au fost conservate boabele de năut. Porționăm deliciosul hummus în bolurile de servire și îl decorăm cu ulei de măsline, ardei copți și tocați mărunt, dar și câteva boabe de năut.

Spor și poftă bună!