Gătește Hummus cu ardei copți. Rețetă delicioasă de post
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 500 gr boabe de năut fierte
- 50 gr tahini (pastă de susan alb)
- 50 ml ulei de măsline
- sucul de la 1 lămâie
- 3-4 căței de usturoi
- 3 gr de chimion
- sare și piper după gust
- câteva frunze de coriandru proaspăt
- 3-4 ardei copți.
Mod de preparare
Mai întâi vom spăla ardeii, îi ștergem bine și îi coacem folosind una dintre metodele pe care le avem la îndemână. Cei mai gustoși ies copți pe grătarul cu cărbuni. Însă în lipsa acestuia putem folosi aragazul, cuptorul sau friteuza.
Putem folosi și ardei copți de la borcan sau congelați.
Apoi vom prepara pasta de năut.
Scurgem boabele de năut din conservă și le clătim cu apă rece. Le adăugăm în recipientul unui blender electric sau în robot. Păstrăm și lichidul, pentru că vom avea nevoie de o parte din el pentru a potrivi textura hummus-ului.
Adăugăm pasta de susan peste boabele de năut, dar și sucul de la 1/2 lămâie, puțin ulei de măsline și frunzele de coriandru, tocate mărunt, usturoiul și ardeii copți și curățați.
Pornim blenderul și transformăm ingredientele într-o pastă cremoasă și omogenă. Gustăm hummus-ul și îi potrivim gustul cu piper, chimion, suc de lămâie și sare.
Textura o potrivim adăugând ulei de măsline, dar și din lichidul în care au fost conservate boabele de năut. Porționăm deliciosul hummus în bolurile de servire și îl decorăm cu ulei de măsline, ardei copți și tocați mărunt, dar și câteva boabe de năut.
Spor și poftă bună!
COMENTARII