Rețete de post

Hummus cu vinete coapte

Sporim colecția rețetelor de hummus oriental, mult adorate în perioadele de post, cu o rețetă de hummus cu vinete coapte. Hummus-ul iese absolut delicios în această combinație, dar și foarte consistent și sățios.

Rețetele de hummus oriental sunt printre cele mai des preparate în perioadele de post. Ne place să le testăm în diferite combinații pentru gust deosebit, dar și pentru un aspect apetisant. Cele în care folosim ingrediente colorate sunt chiar spectaculoase.

Un exemplu îl găsiți pe blog la rețeta de hummus cu dovleac copt. Dovleacul copt cred că este pe placul tuturor. Este gustos, dar și sănătos. Este una dintre legumele cu cel mai scăzut nivel de calorii și nu conține grăsimi saturate sau colesterol. Are un conținut bogat de fibre dietetice, antioxidanti, minerale și vitamine.

Un alt exemplu de hummus colorat îl puteți descoperi la rețeta de hummus cu mazăre și busuioc. Mazărea fiartă și transformată în piure a adus hummus-ului un plus de gust și de culoare.

Cum preparăm rețeta de hummus cu vinete coapte

Rețeta pentru acest hummus nu se prepară diferit, doar adăugăm hummus-ului clasic vinete coapte. De fapt preparăm separat hummus-ul și separat salată de vinete. Apoi le combinăm, adăugând treptat din salata de vinete, până când obținem gustul care ne place.

Salata de vinete o preparăm simplă, fără maioneză de post, doar cu ulei.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de hummus cu diferite combinații de ingrediente, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de hummus cu vinete coapte.

Hummus cu vinete coapte în bol

Gătește Hummus cu vinete coapte

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

16

Hummus cu vinete coapte în bol, alături de felii de pâine integrală

Ingrediente

  • Pentru hummus:
  • 450 gr năut fiert
  • 1 linguriță tahini( pastă de susan)
  • 2 căței de usturoi
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare și piper.
  • Pentru salata de vinete:
  • 250 gr vinete congelate
  • 1 ceapă mică
  • aprox. 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare, după gust.

Mod de preparare

Începem cu prepararea hummus-ului.

Mai întâi vom scurge boabele de năut din conservă. Nu aruncăm lichidul în care au stat, pentru că vom folosi din el la consistența hummus-ului.

După scurgere, adăugăm boabele de năut în recipientul unui blender. Peste ele adăugăm uleiul de măsline și sucul de lămâie proaspăt stors. Apoi pornim blenderul și transformăm totul într-o pastă. Mai adăugăm din lichidul de la năut pentru a potrivi consistența pastei.

Peste pasta de năut adăugăm usturoi răzuit și pasta de susan, omogenizăm compoziția și potrivim gustul cu sare și piper.

Pentru a pregăti salata de vinete mai întâi vom decongela vinetele și le vom scurge bine.

Curățăm ceapa o punem pe tocător și o tocăm mărunt. Presărăm puțină sare peste ea și o amestecăm bine. Așezăm un bol de sticlă deasupra ei și o lăsăm așa 10-12 minute. Ceapa frecată cu sare își va accentua gustul dulce-picant.

Scurgem bine vinetele le așezăm peste ceapă și le mărunțim bine cu satârul din lemn. Punem vinetele cu ceapa într-un bol și le amestecăm bine picurând treptat uleiul, până obținem consistență cremoasă.

Avem două opțiuni de servire a deliciosului hummus cu vinete coapte. Fie amestecăm hummus-ul cu salata de vinete, fie așezăm salata deasupra hummus-ului. Gustul va fi delicios în ambele variante.

Spor și poftă bună!