Gătește Hummus cu mazăre și busuioc
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- 1 kg năut
- 50 gr pastă de susan (tahini)
- 30 ml ulei de măsline
- 5 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- zeama de la 1 lămâie și de la 1 lime
- 2 gr chimion
- 450 gr mazăre verde
- 7-8 frunze de busuioc
- semințe de susan alb și negru, pentru decor
- muguri de mazăre, pentru decor
Mod de preparare
Începem cu prepararea năutului pentru hummus.
Clătim bine boabele de năut și le punem în apă rece cât să fie bine acoperite. Le lăsăm la hidratat de seara până dimineața, la loc răcoros. Apoi, scurgem bine boabele de năut, le clătim cu apă rece și le punem la fiert în multă apă. Adăugăm și o linguriță de sare, pentru a ajuta boabele să fiarbă mai repede.
După fierbere scurgem bine năutul și îl lăsăm să se tempereze ușor. Nu aruncăm apa în care a fiert, mai folosim din ea pentru textura humusului.
Adăugăm peste năutul fiert, usturoiul curățat, puțin ulei de măsline, chimion măcinat, zeamă de lămâie și transformăm totul într-un piure consistent.
Mazărea se fierbe în puțină apă clocotită cu sare și un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Acesta va intensifica culoarea verde a boabelor de mazăre.
Când boabele de mazăre sunt pătrunse, le scurgem și le pasăm cu ajutorul blenderului, împreună cu frunzele de busuioc. Vom obține un piure gustos și aromat.
Amestecăm piureul de mazăre cu hummusul și potrivim gustul cu sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lime.
Este chiar delicios un astfel de hummus cu mazăre și busuioc!
COMENTARII